Små äventyr

Som de flesta av er vet har Ed jobbat mycket i Leeds på senaste tiden. Igår ringde han och frågade om vi ville följa med - givetvis! Vi skyndade iväg och mötte Ed på stationen, att ta tåget till Leeds tar bara 20 minuter.

Vi åkte dit för att äta på den Brazilianska restaurangen som ligger där. Ett typiskt brazilianskt "steakhouse" med unikt koncept. Det fungerar så att man betalar ett fast pris så får man äta så mycket man vill. Salladsbuffén är stor med såser, grönsaker, ris, ungsbakade grönsaker, pastasallader och dylikt. Sen kommer servitörer ut med stora spett med grillat kött av olika slag, från billigare stycken som kyckling till fläskfile. På bordet har man en liten "coaster" (liten plätt man ställer glas på ni vet) men en röd sida och en grön. Han man den gröna sidan upp betyder det att man vill ha mer kött och de erbjuder allt de kommer ut med och skär sen direkt med en stor kniv hur mycket man vill ha. Efter att ha erbjudit alla borden lägger de tillbaka spettet över glöden och tar ett nytt.

Det var otroligt gott! Inget för mina vegetariska vänner men köttet var så saftigt, vi åt och åt i nära en timme...


På stationen i York


Jacob har blivit en van tågresenär


Jag river små bitar grillad kycklign till Jacob som snabbt ratade sin barnmat för vår mat


Ett spett kommer lastat med...


På tåget hem igen

Vår Sverigeresa del 2

Här kommer fler bilder!


Jacob fick träffa sin gammelfarfar!


Och Lisa fick träffa sitt fadderbarn!


Vi hade släktkalas hemma hos mamma och Jacob fick en massa fina saker




Här är vi!


Åter hos pappa och Linda i Götene




Allting skulle vara spindelmannen!


Med gammel(?)faster Katinka


Vi åkte till Leklandet med Kevin - en succé!




Busar med morbror

Det var vad jag hade att visa från den resan! Vi hade hur kul som helst, så roligt att få visa upp min lilla solstråle :)

Vi pickinickar

Ännu en underbar dag här i York och vi gick till parken och hade picknick med Wioleta och Damien. Tre andra mammor och bebisar anslöt senare och det fullt av smulor, kladdiga fläckar och bebisar över allt :)


Jacob och Damien äter kex


I solen bland påskliljorna


Jag älskar våren i York! Det är så vackert och hela staden blommar.


Att gunga var kul

Vår sverigeresa

Här kommer lite bilder från resan både som jag har tagit och från mammas kamera.


"Hej då pappa!" På tågstationen.


Först hälsade vi på morfar i Götene.


Fina pojkar under bordet!


Vi häsade på hos Kevins morfar och Lena


I pappas kök





Vi åkte hem till mamma/mormor




Mammas nya soffor är grymt sköna







I mammas kök


Puuuuuss!


Här är Jacob hos Sofia.


Vi börjar så här men fler bilder kommer!

Back in town

Sent sent i söndags kväll kom vi hem till York och möttes av Ed på stationen och en hård och efterlängtad kram! Resan gick jättebra, Jacob sov i bilen, sov på planet och sov på tåget. Det gjorde jag med av och till, tidigare på dagen hade vi varit i Skövdes nya lekland med Kevin. Ett stort innomhus komplex med studsmattor, klätterställningar, bollhav, rushkanor och allt en fyraåring kan tänkas tycka om. Vilket gympass det var! För en vuxen människa blev det en riktig hinderbana, upp och ner, in och ut i små krypin och hål. Kul var det!

Jag hade tänkt att bju på lite kort från resan men jag har inte sorterat bland dem än så det blir lite kort från idag. En underbar vårdag, bort med vinterjackor och vantar, på med tunna nylonstrumpor och jeansjackan!
 

Våren är här! :D


Usch för solen tyckte Jacob som fick låna pappas keps när vi kom och hälsade på.


Fin i sin nya vårjacka som han fick av gammelfarfar.


Sen somnade Jacob i vagnen, haha sååå söt! :D

Det lilla fingret

Bilder tagna i mammas kök

Köttbullelandet

Nu är jag inne på min andra vecka i Sverige och det känns bra. Idag har vi bara tagit det lugnt jag och Jacob, allt behövde tvättas och jag har rensat i garderoberna här hemma hos mamma. Jag förstår inte, mina kläder verkar aldrig slitas ut! En jacka mamma köpte åt mig när jag var 12 är fortfarande fin och passar bra (den var lite stor då, jag var på gränsen mellan ungdom och vuxenavdelningen). Nu åker allt till kyrkornas! Skorna jag hade när jag konfirmerades passar fortfarande men allt kan ju inte sparas...

Och vet ni va, nu kryper Jacob! Några vingliga steg men det går framåt!
Nu ska jag gå och rulla köttbullar till min käre mor.

Svejs.


I Mariestad

Vi har så trevligt här i Sverige jag och Jacob, trots att vädret är vidrigt. Här hemma hos mamma äter vi mycket god mat och busar hela dagen. Idag gick vi ner på stan och jag köpte Vår Kokbok, den nyaste upplagan. Den är så fin med massor av bilder och där står ALLT. Från groddar och hur man filear en fisk till hur man blandar en mojito.

Igår bytte vi vår biljett så att vi flyger hem igen nästa söndag. En vecka kändes så kort! Vi saknar vår Ed men passar på att stanna lite längre.

Jag och Jacob med Linus
Jacob i poolen!
Glad plutt med mormor i köket

I Sverige, Götene

Det har varit lite dålig uppdatering på bloggen nu ett tag. Nu sitter jag i pappas kök i Götene :D Pappa har åkt för att hämta Linus som kommer med bussen. I eftermiddag åker vi till Mariestad.

Härligt att vara här, känns bra. Finns ingen snö is eller kyla i världen som kan sänka mitt humör! Tvinga in pappa på ICA förut där jag gick runt och ojade och oooh'ade över glutenfria kakor, kräm, blåbärssoppa och GODIS! Har redan satt i mig en liten chokladkaka men det finns plats för fler.

Det lutar åt att jag kanske stannar lite längre än planerat. Eds arbetsgivare har köpt en resturang/bar i Leeds och de närmsta två veckorna kommer han inte vara hemma mycket alls säger han. Det var hans ide att jag skulle stanna lite längre, passa på nu när jag är här. Att flytta flygbiljetten är inte svårt så vi får se.

Jacob ligger här och krälar runt på golvet. Än kryper han inte men han står och svajar lite på alla fyra så det dröjer nog inte länge nu. Men han har nyligen lärt sig att bläddra i bilderböcker!

Hej så länge, och alla som är i Sverige och läser detta men inte kunde träffa mig den här veckan, ni kanske får en andra chans om jag stannar lite längre. Hör av er!

Kram

RSS 2.0