Festligt!

Igår var jag och Jacob på födelsedagskalas! Det var Angelicas yngste son River som fyllde ett år. Allt var gott och trevligt, jag fick till och med egen glutenfri pastasallad och tårta :) Rummet var fyllt av leksaker och barn huller om buller, kaka i hela ansiktet och höga skratt. Härligt, jag har inte varit på barnkalas sen jag själv var liten. Tyvärr glömde jag kameran där så jag kan inte lägga upp några bilder... Jag och Jacob tåg tåget dit, smidigt, raka vägen och billigt så det gör vi om igen. Men nästa gång är det Angelicas tur att nyttja sin stående inbjudan till vårt hem, det ser vi fram emot! :)

 

Idag är Eds lediga dag så vi har just avnjutit en hemmalagad Sunday roast (simplyfied, utan stuffing, veg, gravy, mash, horseradish, apple sauce...) och han gjorde glutenfria Yorkshire puddings åt mig, första gången jag smakade det. Gott! Efterrätt blev chokladglass direkt ur förpackningen. Min lycka är gjord.

Tomt i ormboet

Ormarnas tid är över och i måndags gav vi bort våra slingriga vänner - äntligen!
Ed bytte dem istället mot en liten ödla, en Iguan. Liten nu men de växer sig stora, vi tar det problemet när det kommer. Just nu är jag bara glad att var av med alla ormar!

 

Vi säger "hon" om ödlan men den har än så länge inget namn. Några förslag?

Långväga besök

Så idag åkte mamma hem till sig igen. En hel härlig vecka var hon här men det kändes ändå kort. Vi lunkade på i mitt och Jacobs tempo och då händer det inte så fasligt mycket. Vi har traskat runt på stan, ätit på restaurangen och tagit bilder. Mest traskade vi runt men en dag åkte vi till köpcentret på andra sidan stan där mamma köpte en spexig mobil och gosig filt åt Jacob. Mobilen lyser och snurrar, vinkar och spelar musik och "djungel ljud"!

 

Nu längtar vi tills nästa gång vi ses! Tack för allt snälla mamma :)

 

Mamma, Jacob och han den där rolige spegelbebisen.

 

Vi såg inte mycket av Ed men han var med några dagar

 

Jacob under sin nya skojjsiga mobil!

 

Bland höstlöven i parken

 


Besök!

Idag kommer min kära mor på besök! Hon ska stanna i EN HEL VECKA! :D Jag har städat huset i två dagar och Jacob klär upp sig i bästa skjortan. Snart ska vi gå och möta henne på stationen.

 

Gammal bild från julen 2006 (datum grundat på julstjärnan och de fyra adventsljusen på min dörr), mamma som smyger in i mitt rum på Glimmervägen - men där satt jag med kameran i högsta hugg! (Varför kan man ju fråga sig...)

Men se där är Alfons i sin bur! Älskade lille Alfons :'( R.I.P.

I fåtöljen till vänster ligger ett grönt tyg som blev min balklänning, och en blå mapp med min teoribok för övningskörningen. På sängen ser ni ett grönt hörn, det är en hög med barnböcker jag studerade för mitt och Lisas projektarbete. I hyllan står alla sex Harry Potter böcker, hann aldrig läsa den sjätte innan jag åkte tyvärr.

Den här bilden mer eller mindre knyter ihop hela mitt liv vid den tidpunkten.

En första för allt del 4

Plötsligt hade det gått en vecka... Dags att uppdatera er kära vänner och familj.

 

Visste du att Jacob...

 

...nu sover i den stora sängen! I måndags kom den och vi är supernöjda. Jacob har vaknat upp mer än vanligt men vänjer sig nog snart.

 

Sikken liten plutt!

 

...har vuxit ur liggdelen i sin vagn! För ett par dagar sedan var han lite sur och trött när jag lade ner honom i vagnen och han började skrika direkt. Plötsligt såg jag hur liten den egentligen blivit, han var ju tvungen att böja benen och kunde knappt röra armarna. Så jag testade att göra om vagnen till en kärra istället och där satt han nöjd.

 

Med extra nackstöd för små bebbar.

 

Så fällde jag ner ryggstödet och där somnade han bums. Lite jobbigt att inte kunna se honom bara...

 

...är förkyld! Ja tyvärr kommer det en första för sånt också. Hans lilla näsa är snorig och han nyser och hostar lite. Stackars liten, han vaknade upp ledsen flera gånger i natt och det var svårt att suga på nappen med täppt näsa :(

 

Igår träffade vi Wioleta och Damian på Children centre't där vi vägde de små. Jacob väger nu 6.6 kg! Efteråt fikade vi hemma hos Wioleta.

 

"Titta, en kamera" sa jag "Va!? Är det sant?" utbrast Jacob!

 

Damian låg och myste i sin ring. "Hm, undrar om Jacob också får plats..."

 

Ja det fick han och Damian passade på att smaka lite på Jacobs händer.

 

Puss puss! Sa Damian och smakade lite på Jacobs haka, haha!

 

Jacob tyckte det hela var hysteriskt roligt. De tyckte mammorna också!

Efterlängtat besök

Idag har Angelica med familj, sambon Andrew och de underbara sönerna Joshua (2 år) och River (11 månader) varit här och hälsat på. Det var så roligt att äntligen ses när vi har skrivit till varandra så länge! Stackars Andrew sa att det kändes som att vara utomlands när vi pratade svenska omkring honom, och jag kände mig något oartig, men ville samtidigt utnyttja tillfället att få språka mitt modersmål.

 

Vi hade en supertrevlig dag ihop! Förstå åt vi lunch på restaurangen och hälsade på Ed, så köpte vi leksaker i Disney affären och fascinerades av de mekaniska hamstrarna i skämtbutiken. Deras pojkar är så charmiga och jag längtar efter att få träffas igen! Tydligen ska det vara enkelt att ta tåget till den by där de bor så det ser jag fram emot :)

 

Lite suddigt men där är vi, jag och Jacob, Angelica med lille River i famnen och busige Joshua!

 

Med var sin son i famnen.

 

O'Donnell-Marberg

Baby boom

I dag kom min efterlängtade tvättmaskin, den är görbra!

 

Fina Emily var här idag, vi pratade bebis bebis bebis för hon är 37 veckor gravid och väntar en liten pojk. Jag lagade smaskig mat, visade hur bebisbajs ser ut och lärde henne allt jag kan om stickning (det gick snabbt). Hon håller själv på och syr och pysslar så hon var imponerad av mina hemmafix.

 

Så kom madrassen till Jacobs säng också! Själva sängen kommer på måndag, det är på tiden för korgen är trång...

 

Knappt han får plats!

 

Detta är en bild på MIG två månader gammal, ser ni någon likhet?

 

Jacob busar med Emily.

Tur i oturen

Idag har jag varit en lattemamma, Jacob och jag gick in till stan och träffade Wioleta och lille Damien som kommit tillbaka från sin fem veckor långa semester i Polen (hon kommer där ifrån). Vi ammade och fikade latte med brownies när min hyresvärd ringde och berättade att han fixat en tvättmaskin åt oss! Det hade han inte behövt göra men jag antar att han tyckte lite synd om mig när jag ojjade över hur jag formligen DRUNKNAR i tvätt med en liten tre månaders hemma... Nåja, nästan. Nya maskingen kommer redan i morgon dessutom! Glad att inte behöva lägga ut ett par hundra pund på en ny maskin.

 

Så med en bättre tvättmaskin kan jag börja använda tygblöjor och vi gick till Boots för att köpa dem. Överdragsbyxorna som jag beställt hade precis kommit och när jag kom hem hade mina Nappy Nippas också kommit på posten (ett modernare säkrare alternativ till säkerhetsnålarna).

 

Så, själva vikblöjan, överdragsbyxorna, ett ytskikt i papper och så spännerna.
Byxorna visade sig vara ENORMA trots att de ska vara för 5-10 kg, väldigt prassliga dessutom. Jag ska försöka sy om dem lite.

 

Blöjorna ska tvättas tre gånger först för att få bättre uppsugningsförmåga, ju äldre och mer urtvättade de blir desto bättre blir de. Men jag kände för att testa lite först ändå och tycker att de satt fint! Till att börja med kommer vi använda dem hemma på dagen.

 

En terryrumpa! Engångsblöjor är ju mycket tätare, bra för att hålla inne explosivt bebisbajs, men ofta tycker jag att det är lite för tätt och han är smått svettig under. Dessa "real nappies" är vänligare mot huden :)

 

Nybadad ren och fin!

 

Så söt min lille älskling!

Nedrans otur!

Jag visste att det skulle hända så småningom, vår tvättmaskin har pajjat, totalt kaputt, a danger to public safety. Den har krånglat länge men nu i eftermiddags gav den ifrån sig ett högt tjutande ljud, jag gick dig för att kolla och såg rök komma upp och det började lukta bränt. Vår hyresvärd varnade när vi flyttade in att maskinen är urgammal och såg sliten ut redan för tio år sedan när han köpte huset. I vårat kontrakt har han därför lagt till att han INTE garanterat kommer att ersätta den. *djup suck*

 

Idag har jag i alla fall varit och klippt håret, senast var i april nån gång... Klippte mig hos Zadie som vanligt, hon har själv en pojk som fyller 1 snart så det är en bebisvänlig salong. Men Jacob uppförde sig exemplariskt, han låg och jollrade i sin vagn :)

EN FÖRSTA FÖR ALLT DEL 3
Visste ni att...

 

...Jacob lär sig att gripa efter saker! Istället för att vifta vilt med armarna försöker han nu att ta på saker. Igår var första gången vi såg det hända. *Stolt mamma*

 

Jacob sitter i sin stol och övar på att gripa tag i sina leksaker.

 

Det krävs koncentration!

 

Jacob sitter i sin gunga och är glad.

 


Grattis Jacob ett kvartal!

Idag fyller Jacob 1/4, ett kvartal!

 

Det har regnat konstant i två dagar nu, Ed sa att det ska regna i helgen med så jag tänkte inte vänta längre. Jag och Jacob klädde in oss i plast och tog bussen in till stan. Gick och skulle köpa terry nappies men de hade inte överdragsbyxorna i Jacobs storlek så vi fick beställa dem, kommer om en vecka. Köpte i alla fall en större torkställning vilket kommer behövas och Ed var treated till en ny snygg mobil eftersom hans gamla knappt laddar alls längre.

 

En Barbapapa bebis modell större ligger under sin hemmagjorda mobil, tillverkad av två galgar. Den består av två stickade bollar som skallrar, mitt i stoppade jag nämligen en Kinder egg-hylsa fylld med lite opoppade popcorn (smart va!). Så två små figurer (Lilla Anna och Musse Pigg) som han fått och en glansig CD-skiva i mitten. Fungerar minst lika bra som £50's gymmen. Denna kan dessutom snurra och är lätt att plocka bort!

 

Jag litar INTE på min gamla dator, den kan krascha när som helst så jag har framkallat bilder och sätter in dem i vårt album :) Företagsamt!

RSS 2.0