Fittness First!

Japp, idag gick vi och skrev upp oss på gym - Fittness First!

Något sådant hade jag aldrig trott om mig. Idag har Ed nämligen slutat röka (wohoo!) klockan är halv 7 på kvällen och han har fortfarande inte rökt en gång. Vi gick igenom ett vansinnigt raserianfall och en svag stund då han faktiskt ställde sig i kioskkön, men kön var för lång och han gick där ifrån.
För att göra det lite lättare för sig ska han nu gå till gymmet istället. När han känner det där suget och börjar bli arg så går vi dit istället! Jag följde med och skrev upp mig jag också. De har alla möjliga klasser som jag kan gå på (att lyfta vikter och dra i maskiner är bland det tråkigaste jag vet).

Inspirerad som bare den gick jag och köpte mig ett par nya träningsbrallor.

Hej o hå hurtbulle!
Fittness First!


En pirat

Min fästman är lite smått galen ibland. Den här veckan har varit ovanligt tyst så i köket hade de slått vad... Slått vad om att Ed inte vågade peirca örat (som de andra killarna i köket har). Han bara fnös åt dem och de steriliserade ett örhänge och körde rakt in. Så kommer han ut med ett fånigt flin och jag hoppar till "men vad sjutton har du gjort!?". Han skulle ta ut det snart sa han, bara en kul grej. Men vilket slöseri, jag tyckte han kunde behålla det ett tag så gick vi och köpte en ring till honom. Nu har jag en pirat att leka med! :P

Händer det inget?

För ett år sedan kände jag en viss otålighet bland er, när kommer Linnea hem egentligen? Hon bara lovar och lovar men det händer inget. Ja nu har ni nog gett upp och accepterat att jag stannar här.

Men NEJ! Ge inte upp om mig! Planen är fortfarande att vi ska skrapa ihop tillräckligt mycket pengar först. Vi började känna lite med vår trevlige chef och tänkte att vi kan nog inte åka för än han tillåter oss. Men han har förändrats som alla gör med framgång från en trevlig gubbe till skitgubbe. Så nu drar vi så fort vi kan.

Ja, hur mycket har vi än så länge då? Typ runt £ 3 000 till 3,5 jag gissar lite på ett ungefär, (ca 37 till 40 000 SEK i alla fall) men tanken är att komma upp till £ 5000 + billjettpengar. Då åker vi till Sverige en vecka eller så - tillsammans! Och ser alla som vill se oss innan vi flyger vidare till Brasilien och stannar där tills det är trevligt väder i Sverige. Då flyttar vi dit...

Låter det som en bra plan? Ett par tre månader till kanske. Jag längtar så till att få åka till Brasilien! Allt som jag har hört. Mangosar stora som ditt huvud, vattenmeloner som två fotbollar, apelsiner i trädgården, träd så tunga med sharonfrukter att grenarna bryts... Mums! Stränder och värme :)

Jag är inte hopplöst förlorad, tro på mig.


Röyksopp

Vilket konstigt namn, Röyksopp, men det finns inte något ord som bättre skulle passa som namn på denna grupp som jag sitter och lyssnar på. Aldrig lyssnat på dem förut men det känns liksom bara röyksopp idag.

Jag tittade närmare på mina alternativ här i York angående universitet och det var nog inte en så bra ide. För att komma in på mijöprogrammet hade jag varit tvungen att ha MVG i både kemi och biologi, kurser som jag inte ens läst. Onödigt att söka då. Tillbaks till Plan A och SVERIGE! Alla som får prata svenska till vardags lever i lyx. Värna om detta kära familj och vänner.

Att jobba är lika jobbigt som vanligt men den här veckan har jag haft hjälp av en tjej som ansökte om ett heltidsjobb. Det skulle ha gjort det så mycket lättare för mig, att vara två. Men så fick hon ett bättre jobberbjudande och flyttar vidare. Inte för att jag tyckte särskillt mycket om henne, har aldirg mött en kvinna som så obehindrat kan sitta och prata om sig själv i timmar, men hon var sällskap. Hon skulle också hyra vårt rum viket var ännu bättre. Efter en vecka kan jag hela hennes liv men nu åker hon tillbaka till London och kvar är bara jag.

Röyksopp liksom.

The University of York

Jag funderar på en sak. Kanske skulle jag kunna studera här istället?

The University of York är rankat på 8e plats över alla universitet i England, topp 100 i världen. Jag kan definitivt se många fördelar med att studera här då Ed kan behålla sitt jobb, och han erbjuder sig till och med att betala för mina utgifter. Att studera i England är verkligen inte gratis. Bara universitetsavgiften är på över £ 3 200 om året... Lägg så till alla andra utgifter som en student i Sverige lånar för. Men jag kan fortfarande behålla mitt jobb deltid, och boende har jag ju redan. Hm, det är inte en dum ide.

Nu har de inte några konstnärliga ämnesprogram, mest naturvetenskapliga ämnen. De har ett väldigt bra miljövetenskapligt program dock. Annars finns det ytterligare ett universitet i York, St Johns University som ligger mycket närmre från var jag bor, men inte är rankat som ett lika bra universtitet. Det är ett relativt ungt universitet. Men det har ett konstprogram.

Ja, jag funderar på saken i alla fall...

  ???

RSS 2.0