Månadens dikt

Idag är en strålande solskensdag, inte ett moln på himmlen!
Ed jobbar sin sista dag på Ferllini's resturang idag. Jag är helt ledig.

I förra brevet som jag fick från Lisa skickade hon med en dikt av Ingrig Sjöstrand (ur Skånes ila, 2008). Den var månadens dikt på Uppsala bibliotek. Den dikten har jag nu roat mig med att illustrera, så här går den:

Klockan fem när en och annan ännu
ligger i sin säng och missar livet
           då är livet
                            livligast

haren beskänner existensen
              med dubbla utropstecken
rappkyllingarna går på barnprom mitt på vägen

Solen
     tar hand om dimman och
          förvandlar den till ljus åt målare

Alla som flyger nu
         med denn första flight
         ger hon som bonus
         var sitt par
vingar av guld

Vår lilla dvärgstjärna
har minsann resurser!

Tidningsbilen
     ålar      fram     på vetefälten
ryckvis som en räv
     med stopp vid snart sagt
     varje brevlåda

Klockan sex
hoppar haren
in på gräsmattan
ser sig försiktigt om
Bärnstensögat nypolerat

En och annan
kryper i säng
en stund
till




IKEA!

Denna lilla plätt av Sverige, som fullkommligt dryper av svenskhet - jag var där idag! Jag förklarade hur man skulle göra, jag översatte namnen på nästan allt, och vem kan moststå tofflor som heter "Njuta" och doftljus som kallas "Tindra"?

Nu var jag ju där i affärer och inte nöje dock. Så här ligger det till; en engelskman som heter Rob har köpt upp The Olive Tree resturangen i Easingwold där jag och Ed jobbade vid den här tiden förra året (och där vi träffades). Jag slutade, Ed slutade och resturangen gick sämre och sämre tills den gick i konkurs. Nu har Rob som sagt köpt stället och vi tre håller på att starta upp en ny resturang som ska heta Mimosa (jag vet, tänker bara på kossor och mimosasallad men men). Hela veckan har vi varit där och städat, skrivit menyn och inhandlingslisor, därav dagens tur till IKEA. Officiellt öppnar vi om en vecka.

Det ligger inte så fasligt långt bort men resan dit var hemsk! En mega fyr-fem-jagvetintehurmånga filig motorväg helt packad med tung trafik och på- och avfarter hela tiden. Jag följde efter Rob som kastade sig vant över tre filer i en snitthastighet på 120 km/h :S Inte ens infarten till Göteborg är så här stor. Tur att vår bil är automatväxlad...

Så jag åkte till IKEA, här är vad jag köpte:
Marabou mjölkchoklad!!! (som jag avnjuuuuter i skrivande stund)
Ahlgrens bilar
Kexchoklad
Kalles kaviar
Svensk senap
Mariestads öl...
+ Ett par kastruller och ett doftljus

Här är vad jag tänkte köpa...: Nyponsoppa, hjortronsylt, gelehallon, Daim, Polly, saft och vaniljsås, till och med sill övervägde jag. Men snart åker jag ju till Sverige endå (11e till 21a juni) så det fick vara.

Ed var, som alla män jag mött, in agony... För mycket folk, för många kvinnor som inte kan bestämma sig och ingenstans att röka. Men han tog det rätt bra tycker jag.

Ed var, som alla män jag stött på, in agony... Men han tog det hyffsat bra endå.

Ja vet, jag dricker ju inte ens öl! Trotts det gjorde jag ett litet skutt och tillhörande tjut när jag fick syn på dem - det står ju trots allt Mariestad på dem!

Jag vet, jag dricker ju inte ens öl! Trots det tog jag ett skutt med tillhörande tjut när jag såg dem - det står ju ändå Mariestad på dem!



Mmmm.... Gudagåva!

På prov.

Jag höll ut ett bra tag, men här är jag i alla fall. Min första och till att börja med temporära blogg. Jag ska ge det ett försök, kan definitivt se en fördel för det händer att jag får små klagomål på att ingen vet vad jag egentligen pysslar med här borta. Inget mer hemlighetsmakeri, min vardag kommer att exponeras här ganska regelbundet är det tänkt.

Namnet, jösses, varenda blogg finns ju redan! Hittade av misstag en Linnea som bor i London och kallas samma sak som jag. Hittade alla sjuka namn jag kunde komma på. Så tänkte jag i banor om sagofigurer, typ som "Homsan" Lisas alltiego. Jag har alltid älskat Barbapappa sen jag var liten och min favoritfigur är den svarta, lurviga och konstnärliga Barban - Barbabeau (eller "Barbaskön" som han döpts om till på svenska). Men givetvis var det domänet också taget av någon självmordsbenägen tonårstjej som publicerade två emo inlägg någon gång i 2005... Därav kom min brillienta plan F att göra min egen Barba! Nu är jag därför Barbalina, passande illustration av mig själv som Barba kommer och sen ska jag be Elin att fixa en snygg stilmall åt mig.

Tanken med bloggen är inte bara att bokföra mina tråkiga vardagsrutiner men kanske också att använda den som en portfolio om jag någon gång kommer mig för att faktiskt färdigställa något projekt. Vi får se, till att börja med måste jag hitta en bra tid för att blogga. Inser att det kan komma att bli ett ganska tidsgrävande projekt.

Hej så länge och välk

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0