Alla hjärtans dag

Jag har varit lite kamerablyg på senaste tiden. Största anledningen till att ni aldig få se bilder på mig längre är att det såklart är så mycket roligare att ta kort på Jacob. Men så har också min morgonrutin gått från 10 minuter innan Jacob till kankse 2. På sin höjd lite deo och en toffs. Här hemma slappar jag runt i mjukisbyxor och en tröja med fläckar som inte gått bort i tvätten blandat med färskare fläckar av gröt/snor/bebismat/dräggel/spya... Inte något som behöver förevigas på kort.

 

Så idag är det Alla Hjärtans Dag och så jag tänkte anstränga mig lite idag för att påminnan Ed om den tjej han en gång förälskade sig i...

 

 

 

(Och som ni ser hittade jag mitt halsband igen!)

Bilder

Jag har inte lagt upp bilder på länge men nu har jag kopplat upp kameran så här kommer diverse bilder från senaste tiden. Som vanligt av Jacob, inte en enda bild av mig på hela minneskortet...
Jacob i sin nya vagn som jag köpte innan vi åkte till London. Den är lätt och smidig, går att fälla ihop till ingenting så den ska med till Sverige.
Vi ut för att provköra ny vagnen och åt traditionell Sunday Roast. Jacob åt sugrör.

En hyllning till snälla främlingar

Så i måndag åkte jag och Jacob till London, själva, och det var läskigt. Jag var så nervös, hur underhåller jag Jacob i två och en halv timme på tåget? Men tack vare alla snälla främligar som hjälpte mig gick dagen hur bra som helst. De hjälpte mig på tåget, en kvinna höll Jacob medans jag fipplade med vagnen, en man hjälpte mig lägga vagnen på högsta hyllan. Kvinnan vi satt bredvid var jättetrevlig och lekte glatt med Jacob, lät honom dra i hennes väska och gav oss sin fönsterplats när Jacob var trött och ville amma.

 

Kanske såg jag påtagligt hjälplös ut för inför varje trappa/tåg/dörr erbjöd sig en snäll människa att hjälpa till. Rätt stolt över att jag och Jacob åkte till London, åkte tunnelbana, fixa pass och allt gick så bra! Om två veckor kan jag hämta upp passet i Newcaste och sen är vi redo att åka.

 

Hade några kort jag skulle lägga upp här på Jacob i sin nya vagn men orkar inte just nu, en annan dag.

 

Kram till er alla! Snälla gärningar sprider sig.

En första för allt del 6

Att Jacob lärt sig att sitta upp det vet ni redan, men visste ni att...

 

...Jacob lärt sig "pinsettgreppet"! Istället för att greppa allt med hela handen kan han nu använda tumme och pekfinger för att plocka upp saker.

 

... Jacob kan lämna över saker från ena handen till den andra. Låter obetydligt men efter att de lärt sig att greppa saker tar det lång tid innan de lär sig att släppa tag medvetet (istället för att bara tappa saker).

 

... Hans första tand tittar igenom! Äntligen, men tandagnisslet är långt ifrån över, bara toppen på den nedre högertanden syns än så länge och det är mååååånga kvar.

 

På måndag åker jag och Jacob ner till London för att ansöka om hans pass. Det känns både spännande och läskigt, ett riktigt äventyr!

Vår!

Igår var en underbar dag, första februari och det var vår i luften. Solen värmde skönt i ansiktet :) Idag ska vi gå till playgroup igen.

 

Den här lilla filmen spelade jag in igår när vi kom hem:

 


RSS 2.0