Jag kommer med ett glädjebud!

Det är svårt att hålla det hemligt mycket längre...

Att snart blir vi tre. En liten familj växer till.

I 14 veckor har det lilla livet växt inom mig, på måndag har vi tid för det första ultraljudet och det ska bli så spännande att äntligen får se den lilla/lille!

Mitt hjärta är till brädden fyllt av kärlek som bara väntar på att få ta hand om, oroa sig för och
älska vårt lilla barn!


Snökaos?

Här i landet råder totalt snökaos... På första sidan av dagens Daily Mail står det vad jag också undrar "why can't we cope with the snow?"

Det är totalt trafikkaos, ingen saltar eller plogar och på många ställen i landet var folk tvugna att lämna sina bilar på vägen för att de kom ingenstans. Trafiken stod still. Folk tvingades lämna motorvägen och övernatta i ett varuhus... Hur sjukt är inte det! />Nästan alla flyg har tvingats ställa in. Tågtrafiken är ett kaos i sig. Förra veckan när snön kom kunde man inte ens boka en taxi, den dök upp 45 min försent.
Inte nog med det, 120 skolor har tvingats stänga, och en 35 årig man förfrös och dog...
 
Efter fyra dagar av snö såg jag för första gången en skymt av att kommunen gjorde något. På andra sidan gatan jobbade två kommungubbar, de hade en skotskärra med sant och två spadar... Effektivt. Trotoaren in till stan har varit isbana hela helgen. Detta är en av de största bredaste trotoarerna där hundratals om inte tusentals människor passerar varje dag. Folk halka till höger och vänster...
 

Det är så löjligt så det är inte sant, jag mena jösses det är typ 5cm snö!

Lilla Sidney May

Lilla Sidney May är Chloes och Fraisers dotter, hon är ehm... En månad?
Jag bad om att få teckna ett porträtt och här är det:
Mycket dåligt foto, det ser bättre ut i verkligheten...

 

Orginalet.

 

Och när jag ändå håller på... Här är snön jag pratade om tidigare:

Förslag på rubrik?

Söndagsmorgon, mitt i ledigheten.

 

Det otroliga har hänt att jag har BÅDE lördag och söndag ledigt (jag tror för att min chef kände dåligt samvete efter att ha flyttat på min lediga dag typ tre gånger...).
Oj vad mycket jag skulle ta tag i!
Igår spenderade jag typ en halvtimme i kön på posten. Tanten sa att mina paket inte skulle komma fram till jul. Träligt. Jag hoppas det är tanken som räknas, jag har ju som sagt precis gjort ytterligare 11 dagar utan ledighet. Paketen kommer, så småningom, jag ber om ursäkt för att det dröjer.

 

Igår kväll satte jag igång med Det Stora Baket. Gick inte så bra, som vanligt. Jag har den missuppfattningen att jag är hyffsat bra på att baka. Hur kom jag fram till det???

 

Mina lussebullar har till att börja med bara hälften så mycket saffran i sig som de borde. Miss i inhandlingen. Sen är de typ lika bleka som jag... Meningen var ju att de skulle bli gyllene bruna som på bilden! Jag skyller på ugnen: 1. Det är en gasugn. 2. Den har inga markeringar kvar alls, inte ens gasmarkeringar som går mellan 1 och 8 (värdelöst) alltså sticker jag in handen och chansar på att de när typ 225 grader 3. Till och med ploppen är trasig och trillar av.

 

Den sista plåten fick lite färg, men inte mer än så. Besviken lät jag dem ligga hela natten. Nu till frukost är de snustrorra och hårda. Som straff äter jag typ 10 till frukost.

 

Fudgen blev OK. Trots att jag glömde smöret och fick blanda i det i sista minuten när smeten redan låg i plåten...

 

Till råga på allt så har det nallats ohämmat från mitt pepparkakshus. Trots hot och straff om att bli bränd i ugn (sympantiserar här med den elaka häxan i Hans och Greta).

 

Till allt detta hade jag tagit fina bilder på bak och hus och snö, ja för just det, det är rekord mycket snö här just nu, typ en decimeter. Men jag är lat och orkar inte lägga upp något.

 

Ack vilket förfall...

Norsk ost och julkris

Kerry heter en tjej som bara jobbar med oss en månad över jul. Hon går på något universitet i London i vanliga fall men har jobbat här förut. Hon är en mycket typisk högljudd engelsk tjej som tar massor av plats, känner alla och andas självförtroende. Vare sig någon lyssnar eller inte säger hon rakt ut vad hon tänker...
Som den här konversationen som vi hade:
-Kerry (lägger upp Wenserdale cheese på en talrik med julkaka)
Oh I hate this cheese!
Jag: You do? I like it, but I like all cheeses...
Kerry: I love cheese too! I mean, I would still eat it. There's one Norwegein cheese I really like, it's sort of caramelised in taste.
- Jag: Does it have holes?
- Kerry: No it's more brown-ish in colour.
- Jag: And very sweet and soft, more like a spread?
- Kerry: Yeah exactly!
- Jag: I know whitch one you mean, we have it in Sweden too...
- Kerry: Oh I looove that cheese.
Vet ni vad det är för ost hon pratar om?
Jag gissar att det måste vara mesost. Att någon kan vara så entusiastisk över mesost...
För övrigt vaccinerade jag mig mot svininfluensan i måndags. Min arm gör ont ont :(

The Christmas Due

Hej allihopa, igår hade vi våran julfest!

Vi hade bokat bord på Park Inn vilket är ett hotell. Det var trerätters med "traditional Christmas carvery" vilket är det samma som en "sunday roast" fast med kalkon, "stuffing" och tranbärssås. Fast det fanns lax också :)
Förrätten fick vi serverad men varmrätten var alltså "carvery", typ buffé fast med en kock som skär upp köttet åt dig.

 

Ja detta var vad som fanns på det engelska julbordet:
- Lax i tomatsås
- Roast beef
- Roast turkey
- Ungsbakad potatis
- Korv
- Stuffing (vet ej riktigt vad det är om jag ska vara ärlig för jag kan inte äta det)
- Blomkål i ostsås
- Brusselsprouts
- Kokade morrötter
- Yorkshire puddings (ja typ pankakssmet med bakpulver, bakade i ugnen i formar. Sväller upp och sjunker ihop i mitten, ser sen ut som en stor ihålig svamp. Typ.)
- Gravy (som brunsås)
- Tranbärssås (mer som sylt)
- Horseradish (ingen aning, konstig vit stark sås som är ett måste i alla smörgåsar med nötkött...)
Ja inte jättespännande kanske.

 

Det var något rykte om att det skulle vara dans efteråt. Aja tänkte jag, i svensk anda skulle det vara några fulla brudar som dansar i ett hörn och fnittrar ihjäl sig för att alla tittar. Vilka medelålders kontorsnissar och föreningsmänniskor med vett dansar disco på en julmiddag?

Men nej, inte alls! Det var inte mycket till disco, en tom plätt framför buffén och en Dj med några lampor över huvudet. Men nästan alla var uppe! Mest kvinnor såklart, kontorsgubbarna satt lydigt kvar. Det var kul att se att alla åldrar var med. Från 20 till 65 alla var med :) Vi tjejer och tanter från cafét dansade för fullt i en liten ring. Musiken var lika blandad som publiken.

Här är alla som jobbar i vårat tearoom (minus tre som inte kom men plus tre som jobbade där tidigare. Min manager är till exempel inte där vilket alla var ganska lättade över tror jag...)

Caroline!

Alexis (från Nya Zeeland) och Lenka (från Slovakien)

Jag med samma tjejer

 

Apropå mitt jobb, jag känner mig alldeles rörd! Idag som en total överraskning kom en leverans med CHAMPAGNE för oss alla! Med ett fint julkort föreställande just Mullberry Hall. Det var våra chefer i kontoret, ägaren själv Mr Sinclair och hans syster Victoria. Alla korten var dedikerade med namn och de hade båda signerat.

Generöst!

De vet hur man uppskattar sina arbetare :)


A New Moon

Igår hade vi en ledig dag tillsammans och på sena eftermiddagen, kvällen gick vi ut.
Han ville se "The Decent 2" men tur för mig gick den inte just i går! Vi såg ettan hemma för ett tag sedan och den var ruggigt äcklig :S Så jag fick välja, vi såg Twilight; New Moon. Den var lång och kanske inte lika bra som den första. Halva filmen var väldigt mycket deprimerad tjej med olycklig kärlek. Typ älskar-älskar inte, kär i en annan men kan inte glömma, självdestruktiv och olycklig. Ed suckade djupt i sin röda plysch fåtölj och var uttråkad. Men sen var det lite mer action och vampyr vs varulv, vampyr vs vampyr och alla vs alla den andra halvan. När vi kom ut var ändå minnet positivt och vi kanske till och mer ser den tredje :)
Sen gick vi till en tai restaurang efteråt. Jag vet inte om jag haft tai mat förut men för mig är nästan all östasiatisk mat likadan. Det var jättegott! *Mums mums*
Den 22e december firar vi vårat (riktiga) förlovnings jubileum. För den dagen har vi bokat bord på en japansk restaurang. Ska bli spännande! Jag förväntar mig pyttesmå snygga perfekta bitar...

Gingerbread!

Hela dagen såg jag fram emot att få baka ut mina pepparkakor!
Tyvärr blev de lite mjuka :( vet ej varför, måste ha varit något med degen. Men de smaka bra! Att bygga hus blev tio gånger svårare och taket höll på att rasa in. Men jag ger mig inte så lätt och här är resultatet:
Jag är i alla fall jättenöjd. Barnsligt kul var det ^^
Peppisar blev det också.
Vad ska jag göra härnäst? Lussekatter?
Lite svårt bara eftersom det inte existerar jäst för söta degar här... Alls. Skumt tycker jag. Färsk jäst finns inte heller att köpa för vanliga konsumenter. Bara pizzakockar kan beställa färsk jäst. Kesella kan också vara svårt att hitta. Men det blir ingen sport utan en utmaning!

Julbestyr

Ja! Min lediga dag :D

York är helt galet den här tiden på året. Cafet är fullt varje dag, med kö från 10 på morgonen till 4 på eftermiddagen. Varje dag slår vi rekord mot förra året. I går gjorde vi £ 1500 och förra lördagen £ 2000 (gånger 12 till SEK)! På bara te och kakor...
Min stackars man slet hela natten med en full resturang och sen hjälpte han till i baren efteråt till 5 på morgonen. Han kom hem utsvulten efter ett 12 timmars skift utan mat! :O På morgonen gjorde jag därför något så ambitiöst och osjälviskt som frukost på sängen. Men inte vilken frukost som helst, nej FULL ENGLISH BREAKFAST såklart! Vilket består av: stekt ägg, stekta korvar, vita bönor i tomatsås, stekta tomater, smörstekta svampar, rostare och bacon (som vi inte hade och jag ersatte med en extra korv) och så kaffe såklart. Jag var jättestolt och han var tacksam :) Egentligen ska det vara blodpudding till också men sånt äckligt har vi inte hemma.

Jag hade lite grejer som jag var tvungen att inhandla i stan. Tyvärr är det lördag, veckans värsta shoppingdag. Det är så fullt i stan att man inte kommer fram. Men för att jag ska kunna baka PEPPARKAKOR i morgon så var jag tvungen att införskaffa kavel, formar och ingredienser. Halv tre gav vi upp och skulle käka lunch, förstå att även om lunchtid var över för länge sen var det KÖ till alla resturanger! Var det inte kö var det fullt... Vi gick till våran standard italienare Ceasars där managern svettades och servitriserna svor över gästerna på italienska eller spanska. Det är inte roligt att jobba i York i december, det vet alla.

Nu sitter jag här oerhört stolt för att jag har gjort min livs första pepparkaksdeg! ^^ Det glutenfria mjöl som jag har tillgång till här smakar inte så himmla gott men i övrigt smakar degen precis som den ska. Förra året fick jag inga pepparkakor och det var inte riktigt jul utan. Desutom har jag gjort en dubbel sats så att jag ska kunna baka PEPPARKAKSHUS! Försöker att inte äta upp alla m&m's redan i kväll...

Bilder kommer i morgon om det går bra!

 


En tyst husmus

Ja jag vet, här är det lite dött. Det händer inte så värst mycket men det är en dålig ursäkt för nästan varje dag tänker jag ut något oviktigt flummel som skulle kunna passa här. Sen är jag bara orkeslös och lat när jag väl kommer hem...

Just den här veckan har jag ett helt galet schema på jobbet. Aldrig varit med om liknande. I början nämnde jag till min chef att "aa men jag jobbar gärna sex dagar i veckan om du behöver mig!". Ett surt misstag och nu tuggar jag min egen tunga. Jag hade måndag ledigt förra veckan, och har i skrivande stund inte haft en dags ledighet sen dess... Faktum är att jag måste jobba i morgon också! Någon läsare (om jag har några kvar) kanske redan har listat ut att det är ELVA DAGAR mellan förra måndagen och lördag. Elva dagar, 8 timmar om dagen. Ursäkta om jag varit lite tyst.

I går hade min man en ledig kväll :D och vi såg på Twilight. Jag vet att det är oerhört efterblivet att se den först nu, den andre har ju redan kommit ut. Men jag hade inte tänkt att se den alls, nu var det så att det låg en DVD här och flörtade med mig. Min från början krassa åsikt om filmen är helt färgad av skvallerblaskan (men betoning på Blaska) Heat. Det är inte värdig läsning men råkar ligga lämpligt i personalskrubben. Tidningen är helt obsessed med Twilight, alltså så till den grad att de plockade upp skräp ur soptunnerna från inspelningen och lottade ut till lyckliga läsare! Skojjar inte :S Så jag var lite avig till filmen. Jag blir lite avig till allt jag läser i Heat.
Men! verkligen positivt överraskad! Filmen var ju bra. Funderar till och med att se tvåan på bio. Där fick jag ännu en smäll av förutfattade meningar.

Jag vill inte gör inlägget för långt men måste ändå berätta om en konstig reklamskylt som jag möter varje dag påväg till jobbet. Det står såhär:
"Take a FREE hearingtest and get a FREE bottle of The Famous Grouse!"
Alltså The Famous Grouse är whiskey. Är inte det helt upp åt väggarna fel? Gör ett gratis hörseltest och få en flaska whiskey... Mycket märkligt.


RSS 2.0