Gravidbrallan

Mitt trick att knäppa jeansen med en hårsnodd i hålet har nått sin kapacitet. Men är det verkligen värt det att köpa ett par nya jeans som jag bara kan använda i nio veckor?

 

Berättade jag att jag fick en ny fin symaskin av Ed i födelsedagspresent? Det hade jag önskat mig i alla fall :)

 

Så jag tog ett par gamla jeans som om jag ska vara helt ärlig var för små redan innan jag blev gravid...

 

Inte jättesnyggt kanske, men funktionellt! Elastiskt band på båda sidor.
De håller väl i två månader i alla fall.

Smokie

De första små blommorna på syrenbuskens stora lila klasar har slagit ut idag :) Jag sak ta lite kort på blommande York innan det är över tänkte jag...

 

Idag har vi varit hos barnmorskan. Hon mätte och lyssnade, allt var bra. I morgon ska jag ringa och anmäla oss till antenatal classes. En månad innan BF får vi gå på tre tvåtimmars möten/lektioner i grupp.

 

Och ja, ytterligare en orm dök upp i mitt vardagsrum igår... Hur många har vi nu? För många. Vill inte ge någon exakt siffra med risk att skrämma bort besökare. Jag hade sagt nej nej och åter NEJ nu får det vara nog. De växer ju! Tre av Eds vänner har nu också köpt ormar och han har till och med blivit kompis med reptil affärens ägare som visade honom runt reptil RSPCA centret (välgörenhetsorganisation som tar hand om vanvårdade och misskötta djur). Så sa han att "om jag slutar röka, får jag en orm då?" "Ja ok då" sa jag som nog skulle gå med på att köpa en spindel om det fick honom att sluta...

 

Så plötsligt hade vi en till "jag har slutat röka nu!" säger han. Ja, det är väl bara att hålla vad man lovat. Vi döpte honom till Smokie och idag köpte vi nikotinplåster. Kanske blir det ormen som avgör den här gången.

 

Heja Smokie!

 

(Men han ska faktiskt sälja en orm, hon är lite bitsk av sig...)

Valåret 2010

I år ska jag nyttja min rösträtt i två länder var det tänkt (om jag bara kan komma till skott med att anmäla min utlandsflytt så att jag får poströsta...). Jag har i alla fall skrivit upp mig på "the electoral roll" här och det är val den 6 maj. Med bara några veckor kvar dyker jag ner i Engelsk politik och snabbuppdaterar mig på de största partierna.
Labour har haft makten i 20-någonting-år och är helt klart störst. De verkar inte gjort ett jättebra jobb med tanke på situationen i landet för tillfället. Och de är verkligen inte speciellt "labour friendly" tycker jag. Känns mer höger än Moderaterna. Desutom är Gordon Brown så fruktansvärt tråkig. Conservative är jag inte! Det går ju emot allt... Så kanske Liberal Democrats? Så blir det nog. Enligt uteslutningsmetoden.
Efter det övergick jag till det svenska valet. CHOCKAD såg jag att Sverigedemokraterna har smygit sig över 4% spärren och är nu lika stora som Vänsterpartiet! Hallå! Vad håller ni på med där borta?! :O De vill avskaffa invandring, rusta upp försvaret och ge strängare straff åt brottslingar, låter som början på en militärstat tycker jag...
Läskigt.
På stan igår.

Nu får du smörj

Idag har varit en fantastiskt fin dag! Buskar och påskliljor blommar över redan i värmen. Efter jobbet gick jag in till restaurangen. Ed och jag åt lunch på favorit kinarestaurangen och tillbringade resten av hans rast i solen på gräset i parken.

 

Hej hej

 

Bara 10 veckor kvar nu! :D

 

Han får daglig "smörj" ;) med den här sköna ekologiska oljan. Den luktar lite apelsin och gör huden mjuk och len istället för kliig och stretig. Förhoppningsvis förebygger den bristningar också!

Hej igen!

Över en månad utan internet. Totalt isolerad. Jag är så van vid att ha en omedelbar och oändlig källa av information tillgänglig när jag vill. Vad jag än vill kolla upp, köpa eller om jag vill kontakta någon så gör jag det på internet. Å andra sidan känns det som om jag har fått så mycket mer gjort de här veckorna. Så frågan är om det är så effektivt.

 

Nu är jag här i alla fall och i mitt första inlägg lägger jag upp lite bilder på vårat hem. Att göra ett hem känns som en lång process. En lampa här och en blomma nästa vecka. Eftersom vi tänker bo här ett tag så känner jag inte att jag har så bråttom. Att bygga bo när man börjar från noll tar sin tid, vi ägde ju inte mer än våra kläder, ormar, böcker och diverse köksgrejer.

 

Välkommen hem till oss!

 

Gatan.
Vi bor bakom trädörren.
När man kommer in.
Åt andra hörnan.
Nästa rum. Sofforna är slitna så de ska vi göra något åt men de är inte första prioritet.
Bakom vardagsrummet ligger köket.
Toaletten.
Vårat sovrum.

 

Det andra sovrummet tar jag inte bild på för det är en enda röra för tillfället.

 

Återkommer i morgon! :)

RSS 2.0