Hoppagunga

Jacob fick en baby sling i julklapp av sin gudfar, jag kallar det för en hoppagunga. I morses spelade jag in en kort film med Jacob. Sen skapade jag ett konto på Youtube, lade upp filmen, fixade och fipplade och nu ligger den här för er att se! Hoppas ni uppskattar den :)

 


Den första julen

Idag har jag firat jul med min lilla familj. Enligt våra traditioner börjar vi dagen med paketöppning på morgonen och sen äter vi resten av dagen. Jag lagade en svenskinspirerad jul:

 

Detta var vårt julbord.

 

Efter att vi ätit såg det ut såhär... Hm, vi kanske tog i lite :P
Men gott var det!

 

Jacob bland papper och presenter

 

 

Leker med sina nya leksaker, sköldpaddan fick han av mormor

 

Inte helt säker på vad det här med jul innebär...

 

Julsnygg i skjorta :)

 

Så såg vår jul ut i år.
Hoppas att alla ni hade det trevligt i helgen! Kram kram

Bloggandet som aldrig blev

De riktigt seriösa bloggarna publicerar kanske 3 till fyra gånger per dag. Själv bloggar jag i genomsnitt bara två gånger i veckan för så väldigt intressant är inte mitt liv men ändå missar jag blogghändelser hela tiden! När det väl är kväll är jag för lat/trött/glömsk.
Så här kommer en blandning av inläggen som aldrig blev från den senaste tiden:

 

Jag skulle lägga upp en bild på koftan som jag stickade till Jacob i höstas, så här är den! Grön, mjuk och med träknappar - jag blev jättenöjd! Använder den mycket :)

 

Jag skulle blogga den dagen jag gjorde årets pepparkakshus men det blev inte heller av...

 

Jag har tappat bort något väldigt värdefullt till mig. I nära tio år har jag burit samma halsband, två små silver Linnéa klockor. För några dagar sedan råkade Jacob dra av mig halsbandet som också har en silver kors. Jag kunde inte fixa med det just då så jag lade det på datorn och glömde bort det för tillfället. Ed vaknade, gick ner och plockade upp datorn utan att se halsbandet. Jag hittade kedjan och korset, men inte blommorna :'(
Jag med halsbandet 2003

 

Jag i halsbandet 2005

 

Jag i halsbandet med kors 2009

 

Ni kan till och med se kedjan runt min hals på den här bilden från sjukhuset när Jacob föddes...

 

Ingenting kan FÖRSVINNA, det är fysikt omöjligt. Men än har det inte kommit fram. Jag fäster mig sällan vid objekt, men det här var det enda jag inte ville förlora!

Yummy yummy in Jacob's tummy!

Det går bra för Jacob med maten, han har blivit riktigt matglad. Idag var tredje dagen som jag ersatt hela mål mjölk med fast föda, han hade gröt till frukost och sedan ett mål på eftermiddagen. För mig går det kanske inte lika bra. Jag har alltid haft för mycket mjölk, som ni vet har jag fått mjölkstockning två gånger. Hoppar vi ett eller två mål på en dag är de stenhårda och tunga, det är hemskt obekvämt och känns som om något väldigt tungt ligger på bröstet och hela min kropp skriker åt mig amma dit barn!!! Kanske är detta lite för detaljerat för er? För personligt? Jag har i alla fall sett fram emot att dra ner på amningen. I fem och en halv månad har jag ammat i snitt åtta gånger per dygn, det ska bli skönt att slippa några mål när väl min produktion har saktat ner lite.

 

Jacob har fått en ny fin stol :)

 

Hiya!

 

Mitt lilla busfrö har lärt sig att rulla runt

In festive spirit

Landet är fortfarande i kaos. Här har snön smält lite halvt om halvt och sen frusit på så det är tjock is på vägen, men det är i alla fall lättare att köra kärran på is än i snö.

 

Som varje år när snön kommer  är Ed eld och lågor och fyller hela minneskortet med bilder på snö och is. Jag tror inte att ni skulle bli riktigt lika imponerade av dem men vi tog lite bilder på oss själva också.

 

Jag och en frusen flod.

 

En mycket välpacketerad bebis <3

 

 

Årets julgran står i stugan

 

Jag passar på att göra ett litet "anouncement" här; på grund av snö och is inkompetensen i detta land har jag ännu inte köpt EN ENDA JULKLAPP... Vilket betyder att det nog kommer lite sent som vanligt. Räkna runt nyår ungefär.

En första för allt del 5

Visste ni att Jacob...

 

...har lärt sig att sträcka ut tungan och göra roliga pruttljud! Han är bara så så söt när han sticker ut sin lilla tunga och blåser och gurglar :P

 

...äter mat för första gången! Ja nu i veckan har jag börjat ge honom lite mat att smaka. Först fick han banan och efter några gånger tycket han att det var riktigt gott, till och med gapade efter skeden. Så försökte jag med lite "baby rice" rismjöl som man blandar med hans vanliga mjölk (det vill säga min mjölk) men det smakar pest! Kall gröt är äckligt och varm luktade spya. Jacob skrek och spottade så jag slutade med det. Idag gav jag lite mosat päron istället som han tyckte var jättegott!

 

Smaskens banan!

 

...kan sitta själv i fem sekunder! Så fort han rör på sig tippar han men vi övar på det och om en månad tror jag han kommer kunna sitta helt själv *stolt*

 

En... tvååå.... tre.... fyyyra...BOMP!

Insnöad

Jag börjar med att berätta om vår helg som var. Vi hade våran första någonsin semester tillsammans! I sista minuten fick vi låna en bil och bilade ner till Falmouth som ligger i Cornwall på Englands allra sydvästligaste spets. Det tog dryga tio timmar att köra ner trots att jag största delen höll en snitthastighet på 120-130 km/h. Jag körde inte för fort utan lugnt och sansat, men här i England har alla motorvägar minst tre filer och jag låg mestadels i den mellersta, inte bland långtradarna och inte med sportbilarna.

 

Vi hade några jättretrevliga dagar i Falmouth med våra vänner Fraser, Chloe och lilla Sydney som nyss fyllde ett. Vi promenerade längs stranden, åt god mat och gick på zoo. Men kallt var det! Det snöade i Cornwall för första gången på decennier och när vi skulle åka hem stod trafiken still. En sträcka som skulle tagit oss 15 min tog nära två timmar. Folk vet inte hur man kör i snö här och allt är totalt kaos. Så har ju ingen vinterdäck heller och att krypköra i slask med sommardäck är inte kul. Slir slir. Hem kom vi i alla fall efter 12 timmars bilresa (Jacob har varit superduktig i bilen!) och här i York är det riktigt vintervitt! Jag höll på att slira in i ett stängsel.

 

Idag är det riktigt mycket snö ute, till och med enligt svenska mått. Det betyder att jag är fast för någon plog lär jag inte se än på länge. Verkar som om det bara finns ett par i hela kommunen. Inte en enda trottoar eller mindre väg är skottad.

 

På zoo

 

Jag och Chloe i kylan

 

Med Eds guddotter Sydney

 

Lilla familjen

 

Så här ser min gata ut idag. HUR ska man komma fram med barnvagn här!?!

RSS 2.0