Totally Swedish

I Longon finns en svensk butik som heter "Totally Swedish" med alla möjliga svenska delikatesser och vanlig mat. Äckliga saker som pulversåser och sill med annat nyttigt som jag faktiskt behöver och har svårt att ersätta.
Saker jag verkligen vill ha:
  • Färsk jäst! Varför har de bara torrjäst här!? Och ingen jäst för söta degar?
  • Vaniljsocker. Här finns bara "vaniljextrakt" på liten flaska som är alldeles för starkt och smakar kemikalier.
  • God ost, typ prästost och inte orangefärgad cheddar.
  • Mjukost med skagensmak! Ok, går att klara sig utan. Men det är gott.
  • Fil och yoghurt i stora en liters förpackningar och inte bara löjliga små byttor. Dessutom riktig naturell yoghurt som inte är tjock och menad för matlagning.
Totally Swedish har en hemsida också med nationwide delivery! Men allt är verkligen svindyrt. Minst fem gånger priset ni betalar i Sverige. Är det bara jag som bott här för länge? Inte kan väl ett paket blåbärssoppa kosta 25 kr i Sverige? Fazer vanillinsocker för nära 15 kr?
När jag tänker efter så har jag ingen aning... Och ändå så har ju punden rasat i värde.

"Ät inte hela osten!"

Jag sitter hemma själv och fördriver tid tills det är dags för bad och sovdags.
Min man jobbar fortfarande i den där baren (Bobo lobo) i bland från kl.9 men idag från kl.6 för han är servitris också. Jättetråkigt tycker jag som sitter här själv. Han kommer hem tidigt tidigt på morgonen tre timmar innan jag går upp. Ännu tråkigare. Men idag har han hittat ett kock jobb igen på en italiensk restaurang som vi hoppas att han får *håller tummarna*.
För att muntra upp mig själv köpte jag med mig en liten bit ost på vägen hem (med annat trist som vi behövde). Framför datorn har jag därför suttit och skivat skiva efter skiva. När jag var liten kunde jag äta hur många ostrullar som helst och min mamma sa alltid "ät inte hela osten!". Nu är jag vuxen och kan göra som jag vill, hurra! Vilket bara resulterade i att jag åt nästan hela osten tills jag fick ont i magen. Aja baja.
Detta är Chloe för drygt en månad sen... Hon är Fraisers flickvän och han är Eds vän. Jag var och hälsade på henne i förrgår och hon är helt enorm! Den lilla flickan är beräknad att komma på lördag, men går förmodligen över en vecka eller så.
Hon är sjukt otålig och jag är jättespänd på att se vad som kan hända i helgen!!

RSS 2.0