Mothers Day

I dag är det Mors Dag är i England. Vissa kanske tycker att jag inte har rätt att fira mors dag än. Det beror såklart på hur man definierar en mor. Jag ser det som en kvinna som har skapat ett barn eller tagit hand ett om väldigt länge. Inom sjukvården räknas inte min lille kille som "foster" längre, och det är mitt argument för att jag är mamma lite grann i alla fall och får fira Mors Dag!

 

Så när jag stod i köket och packade våra grejer kom ett blomsterbud! Det var en Mors Dag bukett till mig ^^ Och på kortet stod det från Ed och bebisen!

 

Älskar er också!

 

Det var länge sen ni såg hur jag ser ut nu för tiden. Och det har ju hänt lite...

 

I morgon går vi in i vecka 25!

Angående skogsTV

Alltså, jag tycker att skogsTV funkar fint. För tillfället har vi sjuttioelva kanaler här i huset. Det finns dock tre funktioner som är kul med att ha många kanaler här i landet:

 

1. Alla +1 och +2 kanaler. Det fungerar så att vi har en kanal till exempel som heter "Living" så har vi även "Living +1" och till och med "Living +2". Det är exakt samma kanal och visar exakt samma program men en (+1) eller två (+2) timmar EFTER orginalet. Varför är det så bra då? Jo för om man zappar runt bland kanalerna på kvällen och hittar något som man tycker om, men det programmet har hållt på i en halvtimme. Då kan man vänta 30 min till så börjar det igen! Likaså om två bra program går samtidigt. Smidigt va?

 

2. Vi har brasiliansk TV...

 

3. Vi kan hyra film på TV'n.

 

Men är det värt £25 i månaden?
Nej.

Bökigt

Det är hemskt att flytta i det här landet. Framför allt för att tjänsten "adressändring" inte existerar. Jag måste ringa hur många ställen som helst!

 

Igår ringde jag i alla fall Virgin Media som ger oss TV och bredband. Det tog evigheter bara det! Tillslut så kunde vi ändå inte få alla TV kanaler i det nya huset utan får nöja oss med "free-TV". Vilket är typ motsvarigheten till den gamla skogs-TV'n i Sverige. Här måste man också ha en "box" men det finns en billig variant som bara är fyra fem kanaler och som man inte behöver betala månadsavgift för. Så kommer det ta typ en och en halv vecka innan vi får internet och telefon så jag försvinner där ett tag...

 

Så fort vi fått telefon måste jag också kontakta: skattekontoret, vårdcentralen, Tesco (typ ICA kortet), Boots (annat kort), banken, gas- el- och vattenbolag, "Electorial roll" alltså att jag får rösta... med mera.

 

Allt som man kan göra över internet i Sverige görs här på telefon. Jag blir trött bara jag tänker på det. Som om inte själva FLYTTEN i sig vore nog.

 

Så har jag heller inte anmält min utlandsflytt till de svenska myndigheterna. Börjar bli dags för det nu...
Djup suck.

Ny adress

Äntligen, vi flyttar!

 

Vi har sett fram emot det här SÅ länge! :D På måndag flyttar vi in. Det är ett typsikt engelskt tegelhus-i-länga med dörren på trottoaren. En gata som ser precis lika dan ut som miljontals andra gator i England. De har ju en förmåga att bara bygga samma hus om och om igen. Det ligger bakom universitetet, bokstavligt talat på andra sidan gatan från där jag och Elin bodde.

 

Det är så många känslor som rusar runt just nu. För och främst är jag lättad över att äntligen hittat något, glad över att vi flyttar men samtidigt nervös och orolig. Det blir första gången vi bor ensamma som par, vilket ska bli jätteskönt men vi har alltid haft en extra inkomst från någon inneboende och vi har ju inte den mest planerade ekonomin. Men det ska nog gå bra.

 

Jag skickar vår nya adress till alla via mail. Ber om ursäkt i förväg för att jag kan missa någon, om du inte fått ett mail från mig ikväll så lämna en kommentar här och jag skickar dig ett mail så fort jag kan :)

 

Huset har två stora sovrum, så gott om plats för gäster! Alla vänner och familjemedlemmar är givetvis välkomna :)

Vinn en flaska vodka!

På jobbet pågår en ständig tävling om vem som säljer mest, alla mot alla, lag mot lag och inte minst Jag vs Migsjälv.

 

I'm one of those with the highest target to hit, they expected me to do six sales today in four hours - huh?! I didn't hit it but pulled a personal best so far, with four sales. To motivate us there's always a competition going on, from the big ones like the "dream trip", the next one goes to Cape Town, and there's flat screen TV's and all sorts. But everyday there's a smaller competition going on, either the one with the highest score or a random draw from the latest sellers.

 

Now, what do they use to motivate us? You might think CPP branded stuff like towels, umbrellas, coffee mugs and similar but no - they use alcohol and chocolate. Today there was two draws, one for a bottle of wine and one for a bottle of vodka.

 

CPP knows how to motivate their staff! (And I was promised chocolate if I won :D )

 

Sorry this post is in English, can't be bothered with Swedish today. It just doesn't come natural to me everyday and I have to think about how I phrase my sentences. Especially if I like now, haven't spoken a Swedish word in well over a month... I will however watch Melodifestivalen tonight! And call someone soon...

 

xxx

En solig vårdag

Hej allihopa!

 

I lördags såg jag på melodifestivalen live på svt.se. Helt i onödan eftersom jag är totalt maktlös här från utlandet i alla fall. Bara för att inte jag röstade gick inte Lovestoned vidare. De som hade en riktig schlager på gång! Vet inte varför det känns så viktigt, brydde mig inte om att anmäla mig för poströstan till senaste riksdagsvalet men att inte kunna rösta i Melodifestivalen känns surt...

 

I går drack jag varm choklad med ett annat preggo som jag träffade på internet. Hon har BF typ tio dagar innan mig och vi kan sitta ostört och beklaga oss hur länge vi vill. Väldigt trevligt :)

 

I dag skiner solen och gjorde min jacka varm och skön när jag gick till affären i morses. Känner att jag också skulle vilja ha en glansig cykel, precis som Elin har!

RSS 2.0