Library lovers

Först måste jag berätta att jag fick resultatet från urinprovet och allt var bra. Falskt alarm.

 

Sen att jag pratade med Wioleta idag och hon fick en son i fredags - Grattis grattis!

 

Idag följde jag med Ed in till stan. Han gick till jobbet och jag till statsbiblioteket som äntligen öppnat igen efter en lång totalrenovering. Tyvärr hade avdelningen med skönlitteratur krympt men de sa att de kunde beställa vilken bok jag än ville ha och jag kan göra det online. Jag lånade "God on the rocks" skriven av Jane Gardam, mycket bra än så länge!

 

Ed kom tillbaks en snabbis för att köpa något till restaurangen. Vi gick igenom marknaden på torget där lokala gårdar och småföretag hade stånd. Köpte en låda jordgubbar, lika goda som i Sverige - små, röda och fulla av smak - men för bara £ 1.50 = 17 kr :)

 

På vägen hem kollade jag på en cykel åt Ed. Det är ju långt till jobbet för honom och nästa månad fyller han år dessutom... Tog vägen förbi indiska mataffären också och köpte saftiga apelsiner.

 

Sen var jag helt slut.

 

Faktum är att hittills har alla jag pratat med haft en snabb och lätt förlossning. Skönt det.

En månad!

När man är gravid är det lätt att få kontakt med andra gravida, vi letar upp varandra.

 

Caroline har jag haft kontakt med i flera månader nu och vi har träffats ett par gånger också. Hon var beräknad drygt två veckor innan mig. Men hennes lilla prinsessa kom till världen reda ni fredags (frist och stark)! Grattis grattis! :D

 

Jodie har jag skrivit lite med på sistone, hon födde sin son för tio dagar sedan på beräknat datum. Grattis grattis!

 

Wioleta föder nog vilken dag som helst, tänkte skicka ett sms och se om något har hänt...

 

Själv har jag en månad kvar. Ganska exakt en månad kvar.

 

En månad kvar.

 

Djup suck.

 

Bara EN månad kvar...

Bränt

Helgen har varit extremt solig och varm, +25 grader!

 

I söndags gick vi in till stan och satte oss vid floden i solen. Fler kom och vi satt där i timmar och drack cider (ja, Sprite för mig då) och åt lunch. Redan efter en halvtimme var jag röd och för att inte sluta som kokt kräfta snodde jag Eds skjorta och hängde över axlarna. Han får faktiskt tåla lite sol! Det borde vara hans rätta element. Till kvällen splittrades gruppen men vi och ett italienskt par gick på restaurang. Riktigt skön dag.

 

I går gjorde vi inte mycket. Enda promenaden blev att köpa några krukor, jord och frön så vi kan odla egna örter i fönstret :) Vi gick också till vår lokala indiska mataffär och köpte en ost som smakar precis som hushållsost! Det är en rolig affär, de har allt möjligt och massor av exotiskt frukt.

 

På kvällen lagade vi god mat och efteråt poppade jag popcorn (i kastrull). Dum som jag var spolade jag vatten i grytan direkt efteråt och swishade runt den så jag fick kokande vatten över mig. Rakt över naveln! Aj aj aj vad det sved. Min ut-och-in-navel är känslig i vanliga fall, tunt tunt skin som redan är spänt till bristningsgränsen.

 

Så nu är jag både solbränd och bränd av hett vatten :(

Som tjuren Ferdinand under sin korkek

Det har varit sommar i en vecka nu och det är helt fantastiskt!

 

Mycket tid i parken blir det när man inte har en egen trädgård. I onsdags var det sista "antenatal" klassen, den var inte speciellt händelserik eller intressant. Efteråt åt jag picknick lunch i parken med en annan ung polsk tjej från klassen som väntar barn om bara några veckor.

 

I torsdags hade vi barnmorsketid igen, den här gången upptäckte de för mycket protein i mitt urinprov så igår morses var jag tvungen att gå in med ytterligare ett i ny steril tub. Det ska nu skickas på analys. Tydligen kan det vara ett tecken på inflammation men eftersom jag inte har några andra symptom var hon inte så värst orolig, "kan vara en kontaminerad behållare" sa hon. Ja vi får väl hoppas det.
Efter det blev tog jag ännu en gång min lunch i gräset och skrev lite brev.

 

I dag har varit en underbar dag! Solen har strålat från blå himmel och runt 25 grader varmt. När jag kom till jobbet i morses fick vi reda på att datasystemet hade kraschat tio minuter tidigare och det var oklart om det skulle komma igång igen. Så vi hade lite avslappnad träning istället, där vi diskuterade ditt och datt. Slutade med att vi fick gå hem tidigt, ut i solen och det var ingen ledsen för! :D

 

Efter jobbet gick jag till restaurangen och möttes av min tjusigt klädda man som stod utanför och delade ut rabattkuponger.

 

Här ligger Los Locos!

 

Där åt jag en fräsch sallad till lunch, kyckling och avocado med färsk mango, mums!

 

Jag fick också testa hatten.

 

Sen gick jag åter igen till parken för att hitta bästa svalkan under de stora lövträden.
Prima Baby & pregnancy - min nya Cosmo!

Hemma i ormboe't

Har varit lite lat med uppdateringen, men här kommer de senaste dagarna i korthet:

 

Det är helt otroligt väder! Hade York varit en kuststad hade alla bänkat sig vid havet. Nu är allt vi har floden och så fort solen kommer fram går vi till pubarna längs vattnet eller stadsparken. En sak som jag verkligen uppskattar här är att parkerna tillhör folket och inte alkisarna. I lördags picknickade jag min lunch i parken efter jobbet. Där satt jag i solen och läste en bok men skulle lika gärna bara kunnat titta på folk. Småbarn springer omkring, tonåringarna tjuvröker i grupper, kärleksparen kramas, affärsmännen slänger av sig kavajer och slipsar och läser The Times i gräset och de gamla vilar på bänkarna i skuggan. Till och med ett bröllop var där!

 

Tulpanerna i Yorks fantastiska stadspark.

 

På Eds lediga måndag åkte vi till reptilaffären. Efter att vi flyttat till eget hus har det helt spårat ur... Det är ormar överallt. Han fick två brasilianska regnbågs boaormar i en enorm tank. Sen Mr and Mrs Smoke "common boas". Igår gav han tillbaka vår bitska pytonorm för en vuxen majsorm istället. Med de två vi hade från början är det någon som hållit räkningen? Vi är upp i sju stycken nu. Så har det utbrutit en mindre epidemi av löss bland dem stackare.

 

I reptilaffären såg jag de här roliga små sköldpaddorna - de bygger ett torn! Ja, det finns kanske inte så mycket annat att roa sig med som sköldpadda.

 

I går kväll hade vi Pizza Night! Oftast blir det Ed som lagar mat när vi äter tillsammans men pizza är min grej så då får jag glänsa lite. Jag gör degen och tomatsåsen själv och favorit pålägget blir tonfisk/lök/majs eller parmaskinka/ruckolasallad/parmesanost (läggs på EFTER att du bakat pizzan).
Mums-filli-babba!

Ensamma fredagar

Fredagar är väldigt långa. Tisdag, onsdag, torsdag och lördag jobbar jag i alla fall några timmar. Söndag och måndag är Ed ledig eller jobbar halvdag. Fredagar är olidligt långa.

 

Jag har läst min bok, ätit spagetti och köttfärssås, druckit en kopp kaffe, tvättat lite, damsugit lite och vaggat fram och tillbaka till stan. Efter min relativt korta promenad men långa i tid är jag trött. Är man trött och uttråkad blir man bara frustrerad. Djup suck.

 

På torget spelade en blåsorkester. Jag stannade och lyssnade en stund. På något sätt så ungdomarna och orkester ledaren så bekanta ut. Stycket de spelade har jag dessutom själv spelat i orkester. Jag tittade lite närmare på deras flagga och där stod det Oskarshamns Musikskola - on tour! Ja, det förklarade deras bekanta uppsyn. Det går omöjligt beskriva i ord hur en "svensk" ser ut. Vi finns ju med alla hårfärger, tjocka och smala i olika varianter. Ändå är det något. En kombination av utseende, kläder, vanor och uttryck som går att urskilja. Däremot kan jag omöjligen skilja på svenskar och norrmän.

 

Idag har jag funderat på hur osmidigt det är att när man är gravid lägger man på sig 12 kg på framsidan av kroppen. Det vore så mycket smidigare om man skulle vara gravid på ryggen istället, som en ryggsäck typ! Eller inte, hur skulle man sitta då?

 

Något annat jag funderat på är hur man får bort mögellukt från tvättmaskinen...

 

 

Syren tror jag är min favoritblomma. På en promenad i förrgår plockade jag med mig några klasar som nu doftar underbart i mitt hem!

God morgon

Det är en huvudvärksdag idag. Ute haglar det lite smått.

 

Jag får sällan en god natts sömn numera. Ibland vaknar jag för ingenting, kanske var det en spark i revbenet. Ofta vaknar jag för att det är så obekvämt och jag behöver vända på mig. Ett projekt som måste tas i tre steg. Jag vaknar för att jag ligger på rygg och kan inte andas. Eller toalettbesök, min blåsa är lika stor som en jordnöt. Tillslut vaknar jag för att jag är absolut vrålhungrig. Det suger i magen som om jag inte ätit på en månad!

 

Efter en sådan natt blir det lätt en huvudvärksdag. Men så är det allt jag har att klaga på och det är ingenting. Jag har inte ens mage att klaga med andra gravida. De har ont så de gråter när de kliver upp, kan inte få på sig skorna längre, halsbränna, hud eksem, värk i händer/rygg/ben/fötter/huvud/höft, blödande tandkött, gravid diabetes och listan fortsätter i evigheter...
Näe, som sagt. Jag mår fortsatt bra. Som vanligt liksom.

 

I kväll ska vi gå på rundgång på BB. Bara 47 dagar kvar nu.

Bryggkaffe

Avnjöt just en kopp bryggkaffe från min nyinköpta kaffebryggare. Kanske inte högsta prioritet men av en händelse hittade jag en rabattkupong i Eds jeans och så var den på halva priset, så nästan gratis!

 

Ja, mer spännande än så blir det inte.

 

 

 

Snart går vi in i vecka 33 då.

I väntans tider

Att gå i väntans tider är som en evighetslång julafton när man var liten. Vi är i stort sett klara med inköpen. Bara lite smågrejer kvar.
Ingen verkar förstå vad det är för "korg" jag pratar om som den lille ska få sova i. Så nu har jag dokumenterat allt vi köpt hittills. Inklusive den multifunktionella vagnen!
Som liggvagn de första månaderna, liggdelen går att ta ur och bära runt.

Med bilbarnstol, sen som kärra med extra nackstöd och sen åkpåsen. Allt går att höja sänka och ändra in i det längsta...

Korgen! Med sovpåse bredvid. Ska bara köpa ställningen som den ska stå i.

Det blå kant-lakanet + täcke och påslakan har jag sytt själv från ett utan våra gamla underlakan. Perfekt urtvättat och mjukt :)


Badbalja, skötbord (fortfarande i plast), kläder tvättade och vikta + blöjhörnan
Bara en sak som fattas...

The Blue Leguana

Det är en kall regnig och lång dag.

 

Ägarna till Eds restaurang har köpt ytterligare en restaurang i centrala York. Om ungefär 6 månader eller så hoppas de kunna göra om den nu italienska restaurangen till ett Brasilianskt grill/stek hus! Gissa vems ide det var så klart. Går det igenom så blir Ed ansvarig för båda köken.

 

Ed tyckte att jag skulle ta chansen och rita en sån där blå ödla som kan bli nya loggan. Så igår gjorde jag en.

 

Han hade tagit ett kort på den med mobilen och visat för ägarna som gillade den. Nu undrade de lite löst om jag skulle vilja måla på väggarna i den nuvarande restaurangen. Konstnären som de anlitat tidigare är visst dyr. Ed tycker givetvis att jag ska ta chansen! Han föreslog det till och med innan de öppnade och tyckte att jag skulle visa framfötterna lite grann. Det är bara jag som är mesig "nej men jag kan inte" och "nej men jag vet inte hur man gör..."

 

Äsch, jag vet inte. Kanske borde jag pröva? Kunde bli en bra erfarenhet.

 

Så kände jag mig lite inspirerad och tycket om tekniken jag jobbade med så idag gjorde jag en papegoja också.

 

 

Aj aj så fort jag sätter mig ner och tar det lugnt sparkar min vilde så våldsamt! Nu går jag ut och går en sväng. Då lugnar han ner sig och vaggas till sömns förhoppningsvis.

RSS 2.0