Sjuk

Hej bloggen, jag har fått mastit igen. Kom i lördags. Började med trötthet och huvudvärk på eftermiddagen, upptäckte senare att mitt ena bröst var hemskt ömt och hårt. Hade ingen feber så jag gick och lade mig tidigt med mitt bultande huvud. Temperaturen steg till 38.6 och jag knapra värktabletter. Ringde sjukhuset på morgonen och fick utskrivet en kur antibiotika. Största delen av söndagen låg jag och feberfrossade i min säng.
Idag mår jag mycket bättre även om jag fortfarande känner mig väldigt sjuk. Tempen i går kväll var 39.2, nu i morses bara 37.5 :)

 

Det tråkigaste är att jag skulle åkt till Newcastle idag och registrerat Jacob med det svenska konsulatet. Angelica och hennes pojkar skulle ha mött mig på tåget och hon skulle visat mig runt lite :(

 

Får se om jag kan omboka till i morgon. Vet ej om jag kan ändra mina tågbiljetter dock...

Julen kom tidigt idag

Ja för Jacob kom julen tidigt när vi gick in till stan för att köpa en ny leksak. Han tyckte om min hemmagjorda mobil men det började bli farligt nu när han greppar tag och drar i sina leksaker, eftersom den hänger i taklampan. Så jag köpte ett enkelt baby gym, han kommer inte komma använda det länge ändå, men han tyckte det var kul :)

 

 

Nya gymmet var en hitt!

 

Hallå där, vem är det som försöker nalla min sallad!

Hej bloggen!

Hej säger Jacob och hälsar till alla våra läsare! :)

En tårta på beställning

Redan förra veckan frågade Ed om jag skulle vilja göra en tårta tills idag. De har något födelsedagskalas inbokat på restaurangen och de behöver en tårta. Givetvis skulle de enkelt kunna köpa en tårta men jag älskar att baka tårta så jag blev jätteglad över att blir tillfrågad!

 

Efter att ha sabbat två tårtbottnar skulle man kunna tro att jag var redo att ge upp men icke! Jag gick ut och köpte mer ägg. Tillslut fick jag ihop min prinsesstårta, det tog verkligen hela dan. Två tjocka fluffiga tårtbottnar med citronkräm mellan, grädde runt om och rosafärgad marsipan med ros :) De får själva dekorera med några mintblad och florsocker innan servering.

 

Jacob hjälper mamma i köket!

 

 

 

Tårta!

Torsdag 11 nov.

Det är så jobbigt att hitta på nya vitsiga rubriker varje gång, idag blir det bara dagens datum.

 

I tisdags åkte vi och badade med Wioleta och Damien. Jacob tyckte inte att det var så kul till att börja med, han höll sig tätt intill och bara tittade storögt på Damien som plaskade vilt. Men mot slutet börade även Jacob sparka på benen och sen hittade han en rolig boll att leka med :) Jag tror att han kommer tycka att det är roligare nästa gång.

 

Igår var Angelica och hennes pojkar här på besök! Det var fullt sjå hela dagen men berättar man in efterskott vad vi gjorde låter det inte som så mycket. Vi åt mat, gick till parken, fikade hallongrottor och prata strunt :) Supertrevligt med andra ord. Som Angelica skrev på sin blogg, kul att bara få prata lite svenska, med någon som kan ge en ett intelligent svar.

 

Idag har Jacob haft sin tredje vaccination. Två sprutor i ena benet och ett i det andra, HEMSKT! Ni vet ju vid det här laget hur mycket jag avskyr dem. Nu är det tack och lov långt till nästa. Han tog det inte så bra den här gången och har varit ohjälpligt ledsen nu på eftermiddagen tills han somnade i min famn. Stackars stackars Jacob :(

 

Jacob hos Wioleta

 

Han var lite misstänksam mot det stora vattnet

 

Så kom Angelica och hennes pojkar på besök!

 

Söte lille River!

 

Joshua var det fart på, det var inte lätt att ta kort på honom, jag fick bara en rygg :D

 

Jacob betraktade från vagnen och fick gunga lite i mammas knä

Mitt i brödbaket

Idag har varit just en sådan där fantastiskt vacker höstdag, en klarblå kall himmel, hälften av löven ligger i prassliga högar, hälften förgyller träden.

 

Jag och Jacob gick in till biblioteket och lånade böcker åt honom sen hälsade vi på Ed på restaurangen. Igår såg jag ett matprogram (River Cottage) där de bakade bröd, jag kände mig inspirerad så det håller jag på med just nu! De jäser över alla gränser så det ser lovande ut.

 

 

Min älskling väger nu 7kg!

 


Blandad uppdatering

Så, vad har jag haft för mig de senaste dagarna...
Jo eftersom jag glömde min kamera hos Angelica förra veckan tog jag fram vår digitala systemkamera. Gav den till Ed i födelsedagspresent förra året men han hade inte tålamod till att lära sig hur den fungerade. Även om man inte kan något om fotografi över huvud taget kan man "auto" funktionen men jag bestämde mig för att lära mig lite. Så som alltid när jag vill lära mig någonting googlar jag lite och söker på Youtube, det var så jag lärde mig att sicka :)
Det såg inte svårt ut i teorin men i praktiken var det rörigt. Jag blandar ihop alla termer och dess mening, aparture, shutter speed, ISO och depth of field... Jag lägger upp något när jag lyckats ta något värt att publicera.

 

Äntligen har jag sålt min mobil som jag inte tycket om. Fräsig och avancerad men absolut ingenting för mig. Sålde den till en affär i stan, så ringde gubben därifrån igår och sa att jag glömde ge honom koden. Så gjorde jag det. Han ringde tillbaks och sa att det inte fungerar och ville att jag skulle komma ner. Trots att jag inte visste vad jag möjligen skulle kunna hjälpa till med gick jag så ner i regnet i går eftermiddag efter att han ringt ännu en gång. Men när jag kom dit hade de stängt tidigt! Screw him. Den fungerade fint när jag sålde den, jag låste upp den framför honom och han gick igenom menyn. Dessutom var det bara ett kontant utbyte, utan kvitto eller så.
Jag gick genast och köpte mig en ny mobil, super enkel och jag älskar den!

 

Igår var Wioleta och lille Damien här, trevligt. Vi ska åka och bada nästa vecka. Det tycker nog Jacob om, han älskar att bada hemma :)

 

Jag har även beställt 8 fler av de tvättbara blöjor som jag testade för ett par veckor sedan. Going green!

 

Lite senare denna förmiddag kommer vår health visitor, ska bli kul att se hur Jacob växt. Så igår kväll föddes Emelys pojk Charlie efter ha varit på sjukhuset i över 14 timmar. Stackars liten.
Min nya mobil, billig men o så bra!
Jacobs snygga tygblöjor.

RSS 2.0