Vår vardag

I helgen var Angelica i York med sin familj och jag följde med till tågmuseet. Alltid lika roligt att se henne. Jacob var måttligt road men hennes äldsta pojk lyste upp varje gång någon nämnde ordet tåg, så sött. Jag var inte jättekul som sällskap dock, kände mig lite krasslig. Dagen innan höll jag på att få mastit IGEN! Näe vet du va, tre gånger är tre gånger för mycket så jag självmedicinerade en halv kur antibiotika jag hade kvar sen förra gången. Men gör inte som jag gör, gör som jag säger! Man ska aldrig självmedicinera och inte äta en halv kur, gå till doktorn.

 

Vårt hem är totalt kaos i kväll... Los Locos är till salu, Ed fortsätter att jobba för dem för tillfället är han manager i nattklubben som har samma ägare. Han har tagit med sig massor av stekpannor, grytor, köksredskap och grejer + en stor TV och en soffa... Så blev han erbjuden en soffa av en vän som också trängs här hemma (fulaste soffan jag någonsin sett för övrigt, ska köpa nåt att slänga över snarast!) I morgon kommer hyresvärden och tar de två soffor som står här sen innan.

 

Idag har jag och Jacob varit på bio! Salongen i stan har "bebisbio" en gång i veckan på förmiddagen. Bara föräldrar med barn under ett är välkomna. Vi gick med två andra mammor och det var så mysigt att sitta där med Jacob i dunklet :) Vi såg "The Black Swan", rekommenderar definitivt!


Jacobs kompisar

Idag har vi varit på playgroup med Wioleta och två andra mammor med bebisar, alla nära i ålder så det var kul :)

 

Jacob var så fin i sin skalbaggeskjorta.

 

Jacob och hans vänner :D

 

 


Kreativ återvinning

Så först lite praktiska saker, vi har fått tid på den svenska ambassaden att ansöka om Jacobs pass den 7e februari. Efter det tar det 7-10 arbetsdagar innan det kan hämtas ut. Det skulle bli alldeles på håret att hinna med det innan vi åker den 20 så jag har bestämt att vi skjuter på resan en vecka eller två. När jag i förra inlägger sa att vi kommer första veckan i mars blev inte det så populärt så vad säger ni om andra veckan? Jag och Jacob är ju väldigt flexibla och jag kommer för att se ER kära vänner och familj. Om vi kom söndagen den 6 mars och åkte hem söndagen därpå skulle det passa? Några invändningar var snäll och kommentera.

 

Jag har precis avslutat ett kul projekt! Utav ett par av Eds gamla skjortor, en bit lakan, stoppning från fula gosedjur och lite filt jag hade hemma har jag sytt ett spjälskydd till Jacob :)

 

Det står "JACOB" i fram :) Det fina lakanet med Barbapapa har Lisa gjort och skickat!

 

 

 

 


Resplaner

Jag vet inte varför jag inte bloggat om det tidigare, snart kommer jag till Sverige! Den 20e februari kommer jag och Jacob och stannar en vecka. Kanske att vi måste skjuta lite på det dock till första veckan i mars. Jacob har nämligen inget pass än och svenska ambassaden i London är fullbokad fram till sista januari, kan bli lite knappt om tid att hinna få passet innan den 20onde så vi får se. Som tur i oturen har flygbolaget ändrat våra flygtider några minuter fram och tillbaka och ger mig då chansen att boka om.

 

Ser så mycket fram emot att få åka! Jag har ju inte varit i Sverige på evigheter och jag vill att ALLA ska få träffa vår underbare Jacob :) Mycket måste packas och planeras och först måste vi åka ner till London vilket jag inte alls ser fram emot. Det är dyrt, det är långt, det är fullt med folk och med Jacob och kärran på tunnelbanan!? Hjälp! Jag har aldrig tyckt om London, det ger mig huvudvärk efter 30 minuter.

 

Här kommer fler matbilder! Den här gången bestämde sig Jacob för att mata sig själv...

 

 

Buse! :D

Den kroniska tröttheten

Jag småklagar jämt, får jag frågan hur jag mår är standard svaret trött. Andra påpekar hur trött jag verkar. Det känns kroniskt, som om jag aldrig blir pigg igen.

 

Förra natten var helt normal. Jacob vaknar först vid 10, ammas. Sen vaknade han runt 12 av ingen anledning alls, jag stoppade om honom och gav honom nappen. Vid 2 vaknar han och ammas, Ed kommer hem och är lite pratsjuk, berättar om sin dag och jag somnar om efter 3. Klockan 5 ammas Jacob igen. Klockan 7 vill han gå upp.

 

I över ett halvår nu har jag inte sovit mer än 2.5 timmar i sträck. Det hör till när man får barn, men jag måste få klaga lite. Jag är bara så väldigt väldigt trött.

 

Men jag kan inte stanna hemma och tycka synd om mig själv så i går till exempel åkte vi till badhuset med Wioleta och Damien igen. Det var skojs!

 

Jacob tycker om mammas hemlagade mat!

 

Yum yum

 

Ingen kan väl tro att den här lilla ängeln håller mamma vaken om nätterna!

Matglad

Jacob är glad i maten och testar nya smaker varje dag. Han rynkar lite på näsan första skeden men allt går ner. Senaste dagarna har han ätit exotiska frukter som avocado och ananas. Igår åt han pasta för första gången och idag igen. Jag vet inte hur pass ärftlig gluten intolerans är men risken är så klart större att han också skulle vara det. Än så länge mår han fint och tyckte det var gått så jag är glad!

 

Han är inte som jag!

Hippiemamman

Det finns både för och nackdelar med att skaffa barn ung. På plussidan hittar du argument som statisik: lägre risk för komplikationer, handikapp och missfall. Du är också fysiskt överlägsen, återhämtar dig snabbare, har i regel en enklare förlossning och mer ork. Kvinnan är som mest fertil runt 20 år och designad där efter.

 

På minussidan ligger det moderna livets i-lands problem, pengar och karriär.Vi har det inte flott men min liv är ändå kantat av 24 karat guld. Det gäller bara att räkna rätt saker!

 

Att skaffa barn behöver inte vara så dyrt som alla säger, det bestämde jag mig för redan när jag var gravid. Vad behöver du egentligen? Jag läste en tråd på familjeliv.se där en blivande mamma frågade oroligt om de 20 000 kr hon sparat verkligen skulle räcka till allt man behöver. Jösses, där har vi ett i-lands problem som heter duga.

 

Av nödvändighet har jag anammat Hippiemamman som ideologi. Skulle tippa på att Jacob för tillfället inte kostar oss mer än 50 kr i veckan. Här kommer Hippiemammans tips på hur du kan spara pengar när du får barn:

     

  1. Amma = gratis! Ersättning = svindyrt...
  2. Tygblöjor. Kostar till att börja med men sen är det nära på gratis. Plus att det är miljövänligt, du behöver inte gå ut med soperna så ofta och det känns bra. Tänk er själva att ha på er en super ++ nattbinda dag och natt i över två år. Najs.
  3. Laga egen barnmat. En pytteliten barnmatsburk för en 5 månaders bebis kostar här 65p, typ 6kr. Att mosa ett par potatisar med lite morot, lök och någon skinkbit ger mig tre måltider.
  4. Ta emot begagnat. Jag har fortfarande inte köpt ett enda plagg till Jacob och han har så mycket kläder han kan gå två veckor och ha på sig en ny tröja varje dag...
  5. Utnyttja lekgrupperna det har hur mycket leksaker som helst, helt gratis att gå dit och leka.

Kärlek är gratis :)


Två minuter

Mina inlägg har blivit kortare och kortare på sista tiden. Jag skulle kunna säga att det beror på att ingenting händer, men det handlar snarare om vilken typ av blogg jag driver. I över ett år nu har jag följt en av de större svenska bloggerskerna, hon uppdaterar flera gånger om dagen. Inläggen har sällan något nyhetsvärde, i går kväll lade hon upp en bild på sin räkmacka. Själv har jag hakat upp mig på det där med nyhetsvärde vilket känns tråkigt, och smalt.

 

För ett tag sedan hittade jag den dagbok jag förde sista året på gymnasiet och mina första månader i England. Jag hade skrivit att ett mål jag hade i livet var att lära mig engelska riktigt bra. Varför kommer jag inte ihåg, kanske för att kompensera för min bristfälliga franska. Detta hade jag helt glömt bort men kände mig stolt nu när jag läste det och tänkte att det kan jag nog i alla fall bocka av! I morses ringde Angelica och vi pratade om hur vi tappat vår svenska, det kändes inte alls lika bra. Allting kräver underhållning, ingen kunskap vara för evigt. En gång kunde jag spela fiol hyffsat bra, det kan jag inte längre. Historian har jag glömt bort, matten definitivt. Men svenskan den vill jag inte tappa. Därför bortser jag ifrån att dagens inlägg inte har något nyhetsvärde, jag behöver skriva mer så att jag inte kommer hem och låter som De Svenska Hollywoodfruarna...

 

Här kommer en liten film, två minuter av min dag med Jacob:


Gott Nytt År!

Och Grattis Jacob ½ år! Kan ni förstå att han är 6 månader redan!

 

Ed jobbade nyår i år igen så jag och Jacob åkte dit en kort sväng över 12 slaget.

 

Gott Nytt År!

 

Grattis Jacob!

RSS 2.0