Mark's and Jane's Wedding Bash

Hej hej, igår var vi med om något riktigt sjukt. I fredagskväll kom det ett knuttepar till resturangen. Lite jag-bryr-mig-inte-om-hur-jag-ser-ut-slitna kläder, normalt knubbiga och frun i någon topp med en tecknad figur på. Rob pratade med detta trevliga par och det visade sig att de precis köpt hus och mark i Easinwold och skulle ha en enorm fest dagen efter för att fira att de gift sig. Vi fick en inbjudan.

Nu var det inte vilken fest som helt. Det visade sig att den här mannen vann på en skraplott på "The National Lotteri" tidigare i år, maxvinsten... 7.9 miljoner pund!!! Förstår ni hur mycket pengar det är? I SEK skulle det bli typ 10 2700 000 kr....

Så vi tar bilen ut i ingenstans och plötligt bland fälten dyker ett nöjesfält upp. I ingången står två stora utkastare som tar vår biljett och ger oss typ Lisebergsband som det står "Mark's and Jane's Wedding Bash" på. Parkeringen var enorm med tillhörande kamping. Det var ett litet nöjesfält där inne, ett tält med FRI bar, totalt fri. Fyra stånd med FRI mat (Fish & chips, BBQ, Stir-fry, and Seafood...) Det var en motorcykelshow i mitten, livemusik, och senare skulle det bli stora stunttrick med krossade bilar och grejer. Personal gick runt med brickor med olika glassar. Helt sjukt säger jag bara. Vi drack och åt och åkte radiobilar tills vi blev sena till jobbet. Tack och Grattis till dem säger jag bara...

I måndags körde vi upp till Edinbrugh för att träffa Elin och Daniel :) Vi hade en jättetrevlig dag. Här kommer den i bilder!


Så fort man passerar gränsen till Scottland är det jättevackert.


Vi stod still i en bilkö i evigheter men det gjorde inte så mycket när det ser ut så här utanför fönstret!


Fina Elin i vår bil :)


Elin tyckte om vår nya kamera...

   

                         

Busig... :P

På äventyr

I morgon ska vi åka och hälsa på Elin och Daniel i Edinbrugh! :D Vi tar bilen dit, vägen sägs av alla vara storlagen och otroligt vacker eftersom den går längs med kusten nästan hela vägen. Det kommer dock att ta nästan fem timmar för oss. Ändå blir det billigare än att åka tåg (för er mijömedvetna) eftersom tåg är hiskeligt dyrt här. Jag kollade och för en person att åka till Edinbrugh i morgon bitti från York och tillbaka tisdag skulle det kosta £63 alltså ungefär 790kr... För EN person. Då går det ändå direkttåg York-Edinbrugh flera gånger om dagen. Vi kan åka ungefär 300 brittiska mil med en full tank för ca £45 och det är typ 215 mil till Elin.



Det var länge sen vi sågs, det ska bli så kul! ^^

Kapitel tre

Min nya affärside med att sälja kakor till resturangen föll, bokstavligen.
Vad stolt jag var över min tårta! Det tog mig två dagar att färdigställa den och i mitt huvud såg jag nöjda kunder som med glada miner gluffsade i sig av min goda sommartårta.

Nu gick det dock inte så. När jag kommer till resturangen bär jag tårtan framför mig i en speciel frakta-tårta-låda som jag införskaffat mig. Därför såg jag inte riktigt vart jag gick och olyckligt nog hade någon lämnat kvar en mopphink mitt på golvet. Den snavade jag på, trampade i och föll hjälplöst rätt fram. Skrapade i knät gjorde jag, och ett blåmärke har dykt upp på armen men värst av allt... Tårta på hela golvet.
Jag var nära på att börja lipa. I minst ett par timmar var jag ohjälpligt nedstämd.

Kanske gör jag en ny nästa vecka. Så stolt var jag i alla fall över min tårta att jag tog kort på den innan den lämnade hemmet. Så här fin var den :'(


Kapitel 2

Jag som älskar att baka har blivit erbjuden en fantastisk ide! Ed erbjöd att köpa en tårta av mig och sälja i resturangen :D Nu när jag köpt en elvisp (jippiii) så kan jag baka hur mycket som helst och jag har en massa ideér. Första tårtan blir en sommrig jordgubbstårta. Han köper den för £ 15-16 av mig och sen säljer vi den per bit.
Bra ide va!
Gäller bara att hitta tid till det. Så fort jag har en ledig stund finns det så mycket att göra i huset. Framsidan ser hemsk ut. Ingen har klippt häcken, det finns typ inget grus kvar på uppfarten så den har växt igen med ogräs och den lilla "rabatten" är fylld med gräs och tistlar, ett par taniga rosenbuskar tittar upp. I måndags åkte jag till Homebase garden centre och köpte på mig en nödvändiga järn och krattor. Nu ska det bli fint!

Kapitel 1

Det blir många inlägg om husdjur här...

Igår hade vi en liten shoppingdag, bland annat 4 köksstolar från en dammig diverseaffär med gammla grejer staplade på varandra. Man kan gå runt där och hitta precis vad som helst. Fyra gammla pinnstolar köpte vi, de kommer ju att tillhöra huset i alla fall så jag brydde mig inte så mycket om hur de såg ut. Av de tre stolar som vi hade när vi flyttade in har två gått söner. Mycket opraktiskt med bara en stol och fyra som bor här...
I morgon kommer föresten en av de som hyr rum av oss att flytta ut. Att hitta en ny inneboende som passar är svårt. Det är ju liksom inte ett kollektiv utan mitt hem och alla ytor är delade. Så ska jag hitta en total främling att bo med :S

Men i alla fall, åter till shoppingen, förutom mat till oss själva och diverse annat skulle vi köpa mat till Tony. Vi åkte till reptilaffären. Där bad jag att få se en fullvuxen majsorm och fick hålla en som var typ ett år gammal - den var ju stor! :O Så när jag köper mat (snusk) så börjar Ed truga om att Tony måste få en kompis... Har man redan en så blir det ingen större skillnad att ha två så ok, jag gick med på det, på ett villkor, att jag fick välja den. Han ville ha en som var typ grå och svart men den såg ond ut så jag valde en ljus koppar/guld/brun randig som jag döpte till Majsormen Maja :) Eller "Macie" som hon får heta ibland på engelska.


Hon är jättefin!

Vi gick på bio igår föresten, såg den nya filmen med Johnny Depp "Public Enemy" den var ju bra och så men slutet var inget kul. Nu ska jag inte avslöja hur det går men om skurken är huvudpersonen och man genom hela filmen hejar på den sidan vill man ju att de ska vinna! Jag ville se Johnny och hans tjej smutta på drinkar på någon tjusig strand med en massa pengar, istället gick det år skogen... Den goda sidan ska väl vinna men i den här filmen var de goda representerade av en så osympatisk man. Torterade Johnnys tjej gjorde de också!

Nya husdjur...

Tack för alla fina kommentarer jag fick till förra inlägget! Tänkte att det tar nog några dagar innan någon ser den, trodde inte att ni kollade så ofta :)

Så för två kvällar sen mycket sent kommer Ed in med en fågelunge i händerna... "Den har trillat ur boet och kan inte flyga. Om jag lämnar honom ute kommer han bli uppäten av katter" han fäster sig genast vid alla typ av djur (utom katter) så jag fick snällt ta och göra iordning en skokartong med hål i och hushållspapper i botten. Där har han bott nu i två dagar, ovanpå kylskåpet. Hans mamma ropar på honom där ute och först var han ganska stressad men nu är han kolugn. Vi kan ha lådan öppen och han flyger inte sin väg. Men så fort han kan flyga släpper vi ut honom. Flera gånger om dagen matar Ed honom med uppblött bröd eller flingor. I början fick han hålla i fågeln (som ni ser på bilderna) men nu sticker han bara ner "nålen" i lådan och fågelungen gapar själv och sväljer. Helt lugnt...


Han har ingen namn, men kallas Birdie av mig :)


Ny kamera!

Nu har det varit en väldigt dålig uppdatering de senaste veckorna här, ber om ursäkt för det. Hoppas att jag inte tappat mina få läsare än.

För det mesta jobbar jag. Vi firade våran tusende kund nu i lördags, bara en månad öppnad! Mer och mer ledsnar jag på att köra fram och tillbaka till Easingwold varje dag. Vi kan inte åka hem på eftermiddagen och jag förlorar minst en timme om dagen plus all bensin. Funderar därför på att hitta någon mindre lägenhet i byn eller en "stuga" att hyra (bara för att det ligger i en by blir alla hus "cottages", trams).

För två veckor sen var det Eds födelsedag och jag (vi) köpte en systemkamera! Varken jag eller han har haft någon tidigare så vi bara knäpper lite som vi tycker, ska läsa manualen när jag får tid. Den har vi fotat med hela veckan. Jag har hundratals bilder att välja mellan men här kommer några utvalda:


Här är vi i köket på resturangen :)


För hans födelsedag hade vi kalas hemma och jag gjorde jordgubbstårta!


BBQ chef's style... Vi köpte en hel "rump" hos slaktarn...


Ed blir som till sig när han får se bäbisar, detta är Isabellie, hans andrekocks barn.
Hon är helt underbar! :D


Skumpa till tårtan.


Jag på resturangen med den nya kameran!


En tjej kom till resturangen för att ta bilder och göra en film av oss till hemsidan.
Ed fick chansen att ha sin egen lilla show :P Hon filmade mig när jag serverade, tog kort på maten och en massa annat.
Hemsidan blir klar om ett par veckor.


Bossen Rob och oss.


RSS 2.0