Insnöad

I lördags hade Eds vän Fraisers mamma en stor 50 års fest och Ed var kock för kvällen.

 

Vi åkte dit med Fraiser och Chloe plus lilla Sydney Mae. Jag hängde med som halvt och halvt inbjuden kitchen assistant. Hon bor drygt en timme norr om York i ett tjusigt hus på landet. 30-40 var inbjudna och det fanns fri bar med bartender och allt. Vi var där hela dagen och preparerade. Jag gjorde potatissalladen och Ed köttet.

 

Fanns inte mycket för oss att göra när kvällen kom så vi var med på festen. Ed och hans vän spenderade en timme eller så vid grillen och alla älskade maten. De tog både två och tre gånger!

 

På söndagen när vi vaknade upp på söndag morgon snöade det. Och det snöade sent in på eftermiddagen. Dagen innan som varit så solig och vårig! Jag tänkte inte så mycket på saken men 5 cm snö är ett STORT problem här... För att komma till hennes hus var man tvungen att köra ner en backe. Utan vinterdäck på någon bil kom INGEN där ifrån. Helt omöjligt. Bilen gled bakåt och sidleds, farligt nära det djupa diket på andra sidan vägen. Bartendern fick hjälp av en bonde med traktor att ta sig upp men Ed och Fraiser bestämde att de inte ville riskera något med en liten bebis och en gravid kvinna i bilen.

 

För första gången i mitt liv var jag insnöad. Av dryga 5 cm... Ingen var direkt upprörd över att männen inte kunde gå till jobbet den kvällen. Istället tände vi en brasa och sov där en natt till.

 

Så här fint och soligt var det när vi kom!

 

Lilla Westie hunden Molly (ja! precis som min farbrors hund!) var Eds bästa vän och följde honom vart han än gick eftersom han slängde rått kött till henne...

 

Bar-be-que! Det smakade gudomligt (inget för vegetarianer dock)
Deras vän bartendern serverade rikligt med dryck till grillmästarna och de var väldigt glada när de kom in...

 

Ja en av oss drack juice hela kvällen... gissa vem? ;)

 

Chole & Fraiser

 

Jag och min älsklign dagen efter när hela världen var vit.

Casual Friday

Wohoo!

Idag är det casual Friday på jobbet. Mycket trevligt, min garderob är EXTREMT begränsad som det är (mer än hälften är för litet nu) och "dress-code office" sätter den verkligen på prov.

Äntligen har jag desutom pallrat mig iväg till Tesco och inhandlat lite mat. Ett tomt kylskåp påvärkar mig väldigt starkt både fysiskt och psykiskt. Jag blir orolig och rastlös, det är instinkt liksom. Grottkvinnan Sammlaren får panik i min reptilhjärna "hjälp jag kan inte föda min familj!!!". Ett fyllt kylskåp och skåp gör mig lyckig och harmonisk :)


One born every minute

På "Channel 4" har det börjat en ny serie som heter One born every minute.

 

De har placerat 40 kameror i taket på ett BB och man får då följa med i vad som händer på avdelningen. Se på riktigt vad som händer och hur olika kvinnor hanterar födseln. Det följer även intervjuer med barnmorskorna och de nyblivna föräldrarna efteråt.

 

Det är värsta mardrömsprogrammet för en stackars förstagångs föderska som mig själv! Varje vecka undrar jag varför jag ser på det här!?  Igår fick man följa stackars 20 åriga Sam som var i ett stadium av total panik genom hela födseln. Hon grät och ojade, skrek på mamma, hyperventilerade i sin gasmask och sparkade vilt omkring sig. OJ ojoj :S

 

Jag undrar hur bra känner jag mig själv egentligen? Har ju aldrig utsatts för extrem smärta eller en stressad situation ens i närheten! Jösses jag klagar över månadsverken liksom. Ändå känner jag mig väldigt lugn, inte bara för att det är långt kvar men för att jag ser fram emot det! Det är ju det jag går och längtar och väntar på i nio månader :) Sen återstår det väl att se hur jag egentligen reagerar när min kropp rivs sönder i vågor av smärta...

 

Ni kan säkert också se klipp från programmet om ni vill på www.channel4.co.uk

Första dagen

Första dagen på nya jobbet gick bra. Det var mest rundgång, lära-känna-varandra och genomgång av alla regler, motton, företagsamitioner och så vidare.

 

Dock gjorde jag ett hemskt pinsamt misstag... Igen hade informerat mig om den formella klädkoden som råder på företaget. Alla dök därför upp i kostymbyxor, glänsiga skor och skjorta/blus utom jag som hade skitiga Converse (det ösregnade) jeans och en slapp gravid-tröja.

 

Pinit.

Ultraljud nr 2!

Har precis kommit tillbaka från vårat andra ultraljud!

 

Jag är så lättad och lycklig, allt var precis som det ska :) Denna gången var mycket längre än den förra. Hon tittade på hjärtat, njurarna, ryggraden, magsäcken, blåsan, hjärnan m.m och mätte överallt. Den lille bebisen sprattlade och rörde på sig och ville inte alls bli runt skuffad sådär.

 

Bilden var mycket bättre nu än förra gången och när bilden åkte iväg från huvudet kunde man få se en snabb 3D bild av hur ansiktet ser ut - så otroligt söt! Vi frågade om könet igen och vi kunde alla tre se att det nog med största sannolikhet är en pojke. Från och med nu tänker jag därför säga Han om barnet. Det blir så krångligt annars.
Det var så rörande alltihopa, att få se hans lilla ansikte, hjärtat som slog och hur han viftade med armarna.  Han är sååå fin! Kommer såklart att bli den vackraste underbaraste bebisen i hela världen :D

 

 

 

Där inne ligger vår lille och myser!

I eftermiddag ska jag iväg till CPP och första dagen på nya jobbet. Ser fram emot tre veckor i klassrummet först, kl.17:00 till 21:00 måndag till fredag.

Hej svejs!


CPP

Tack Isabel, Elin och Anne för era fina gratulationer! :)

 

Känner mig inte helt säker än, de vill fortfarande ha referens från Mimosa restaurangen och jag är ju inte direkt kompis med ägaren. Min förhoppning är att de inte får något tillbaka. De sa annars att om jag får tillbaka en riktigt dålig referens så pratar de med mig först och de är inte helt hjärtlösa.

 

Tänkte berätta lite kort vad CPP är för något.
Det är ett världsomspännade företag med mer än 10 miljoner kunder. De säljer olika typer av försäkringar och hanterar personuppgifter från Englands 15 största banker. Det är därför de är så strikta med att kolla upp ALLT om sina anställda.

 

Det är en enorm arbetsplats med både gym och  restaurang.

Om det där jobbet igen

I går kväll ringde de från "the recruitment agency" och skulle ge mig detaljerna kring dagens intervju. Jag var förvirrad eftersom jag blivit sagt att inte gå dit. Det tyckte inte den här tanten, hon sa att jag skulle gå dit endå.
Jahapp, så jag gjorde en liten fuskis... Jag fyllde i ett nytt formulär i går kväll och upptäckte att man inte behövde vara så precis med vart man bott. Det stod faktiskt bara att man var tvungen att fylla i vilket ÅR och inte exakt vilka månader. Så jag hoppade helt enkelt över Wigginton road. Råpluggade intervju frågorna och gav mig iväg i morses.

 

Det var ett dussin av oss som var med på "experience day". De visade runt oss och så fick vi sitta med någon och lyssna till telefonsamtalen. Det var faktiskt inte som jag hade tänkt mig. De ringer inte upp folk på måfå och försöker pracka på dem en massa de inte behöver. Nej de ringer bara kunder som redan har en eller flera av deras tjänster och erbjuder dem fler. Vilket inte alls kändes lika hemskt.

 

Så var det intervju efteråt. Den var svår... En massa sådana där jobbiga "kompetensfrågor". Till exempel: Redogör för en gång då du tvingades att vara flexibel och anpassa dig till nya förväntningar och hur gjorde du?

 

Men i alla fall, de ringde mig nyss och JAG FICK JOBBET!
Det var snabbt va... Tjänsten är 3 månader till att börja med, gör du ett bra jobb finns chans att få fast anställning. Bara så ni vet så sa jag att jag var gravid. Hade ingen anledning att dölja det.

 

Börjar på måndag med 6 veckors träning i två delar. Träningen sker 17:00 till 21:00 måndag till fredag och givetvis får jag betalt för det. Jag börjar tillsammans med tio andra.

 

Spännande!

Angående jobbet...

Tja det gick inte så bra.

 

Jag hade ändå bestämt mig för att göra mitt bästa. Fyllt i alla formulär och grejer. Första intervjun gick fint och de skickade mig vidare till ett annat ställe i stan där jag fick göra ett personlighetstest på datorn. Det gick också fin fint och så skulle de gå vidare och låta mig gå på "experience day" i morgon med den stora officiella intervjun direkt efteråt. Hade jag passerat den skulle jag starta på måndag.

 

Men så gick inte det för att jag inte kunde bevisa vart jag bott de senaste fem åren. Jag har bankpapper från Water lane, Hull road, hostel'et, Glimmervägen och till och med Blåbärsvägen... Men så bodde jag ju också i Eds lägenhet på Wigginton road i typ två månader för två år sedan. Och det kunde jag inte bevisa så... De kunde därför INTE gå vidare med min ansökan.

 

Så gick det med det.

En stor tabbe

Jag har råkat få en arbetsintervju i morgon...

Surfade runt lite i morses och letade efter tänkbara jobb. Hittade ett som  "Costumer Sales Adviser", deltid, temporärt. Varför inte så jag knopade ihop ett mail och skickade in mitt CV.
Tanten ringde upp TVÅ minuter senare - bokstavligen!

Hon undrade om jag fortfarande var intresserad. Ja jo det var jag väl...
Bla bla bla... Och jag svarade typ:

"Interview tomorrow? 3 o'clock? Yes sure I can..."
"That sounds great!"
"Thank you SO much, see you tomorrow!"

Ehm... Vad för jobb hade jag sökt egentligen?

Efter lite mer reaserch fick jag fram att ve och fasa, det är ju TELEFONFÖRSÄLJARE jag sökt till!!! 
Å nej å nej å nej... De mest hatade personerna som finns.

Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske är det jobb som jobb om jag ändå bara kan ha det i tre månader. Desutom är det knappt 20 timmar i veckan. Men när jag läste igenom beskrivningen som hon skickade, och läste orden "target motivated", alltså att jag måste vara resultats målmedveten och sälja ett visst antal X per vecka. Nä då sjönk modet...

Vad gör jag nu kära vänner?


Vårtecken

Jag har sett så många fina vinterbilder på meterdjup glittrande snö. Tänkte att jag skulle kontra lite med de här vacka snödropparna som jag såg igår när jag var ute och promenerade :)




Tack Elin!

Bloggen ser inte så mörk och tung ut längre. Underbara Elin har gjort en ny personlig design åt mig! :D Jag bad om Linneablommor och hon har ritat dem allderles själv.

Fint va!

Tack så hemskt mycket Elin, det blev jättefint!

Kraaaaam


Musiken har kommit tillbaka!

Jag har knappt lyssnat på musik på ett år, än mindre uppdaterat mig....

 

Så nu fick jag lite inspiration av Elin och började kolla lite vad för nytt som kommit. Vad glad jag blev när jag insåg att alla mina favoriter har gett ut en ny skiva förra året som nu ligger och väntar på mig! :D

 

Här är mina nya favoriter:
  • Winnerbäck : Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen - "Jag får liksom ingen ordning" är ju jättebra!
  • Kent: Röd - "Hjärta" väldigt kentig och bra
  • Melissa Horn: Säg ingenting om mig - hela albumet är mysigt
  • Regina Spektor: Far - underbart  piano hela skivan!

    />"I've got a perfect body, but sometimes I forgett. I've got a perfect body 'cause my eyelashes catch my sweat. Yes they dooooo...." Ur "Folding Chair", Regina Spektor Far

    Hahaha underbart ju! :P

 

Och det finns så mycket mer att upptäcka!
(Någon som vill ha Spotify föresten? Jag har 9 att ge ut...)

De små projekten

Jag lägger upp lite bilder i alla fall, på förfrågan :P
/>
Mitt lilla stickprojekt! Där är tidningen som jag köpte + en liten mössa jag gjort och en färdig socka. Det är kul! Mönstren är lätta och jag sitter och pysslar framför tvn på kvällen.

 
Så gjorde jag vitchoklad och hallon muffins idag, mums! Ser lite blekfisiga ut med blixten men de är gyllenne i verkligenheten :)
/>I kväll öppnar Los Locos och jag är bjuden så klart. Ed har också bjudit med våran hyresvärd med partner så jag åker med dem. Jag ska moffa mexikansk gratis buffée heeeela kvällen! Jag undrar hur uppklädd man ska vara... Har bara EN klänning så det var inte så mycket att välja på. Men klackar eller platt? Hur länge får man ens gå i högklackat när man är gravid? Är det för snubbelrisken eller något annat som det inte är rekomenderat? :S hm...
/>Har mest bara moffat muffins idag så funderar på att gå en hurtig promenad i mörkret. Det trista är att det inte finns någonstans att gå här. Jag saknar upplysta trygga cykelbanor!

Bara tråkig text

Största anledningen till att jag bloggar så lite är att jag tror att ingen kommer att läsa det om man inte har en liten bild med också. Men orka koppla in kamera och mobil varje dag för att lägg in EN bild. Här kommer därför ett tråkigt inlägg med bara text...

 

För någon dag sen var jag och shoppade! Inte så stor nyhet i eran värld kanske med här händer det inte ofta. Min anledning var inte att jag insåg att modet förändrats sen 2006 (huh? va?) utan att kläderna från 2006 inte passar längre = magen växer. O hej vad den växer! Snart får jag nog lägga upp en bild på den endå :)

 

Alla mina byxor kan jag fortfarande ha genom att fästa en hårsnodd i knapphålet och dra över knappen - fiffigt! Har man bara en lång tröja över så märker ingen. Däremot behövdes nya tröjor och en ny jacka, desperat. Så hej då kära Benneton kappa från... eh 2005? Den har tjänat mig bra i alla år och förtjänar ett pris, men nu går den inte att stänga längre :'(

 

Jag har hittat en tidskrävande sysselsättning att ägna mig åt - jag har lärt mig att sticka! Från Youtube så klart, där kan man lära sig allt. Så när jag var i mataffären här om dagen hittade jag en tidning som heter "Baby Knits for beginners". Den innehöll sex garnnystan i olika färger + stickor och fylld med små trevliga projekt. Än så länge har jag gjort en mössa och en strumpa. Jättemysigt när man sitter och tittar på TV om kvällarna.

 

Håll ut, det kommer nog bilder också så småningom.

RSS 2.0