Barbalin modebloggar?

Jag och Jacob har i stort sett slutat att amma nu. Senaste veckan bara en gång varannan dag och det är mycket möjligt att det inte blir något mer. Med Jacobs självständighet växer även min och jag känner att jag får vara liten bit Linnea igen. Min kropp har varit enbart funktionell så länge nu, den har skapat barn, fött barn och matat barn. Att klä upp sig kändes inte rätt, urringat eller kort kändes helt fel, likaså klackar och smink. Det var inte det den var till för helt enkelt, den var inte till för mig.

Så jag tänkte ta lite större plats på min blogg den här veckan och testa på något nytt! Alla andra bloggar gör det så varför inte...


Japp, dagens out-fit!


20 grader + och solsken hela veckan!

Dunderförkylning

Det kommer att bli en väldigt lång dag...

03.30 Jag vaknar. Är detta första gången jag vaknar i natt? Ja det är det nog faktiskt, HELT OTROLIGT! Har Jacob vaknar någon gång än? Nej (!!!) Bäst att kolla till honom ändå så att allt är ok.

04.00 Jag kan inte sova. Så typiskt. När Jacob sover ligger jag vaken.

04.30 Ed kommer hem.

05.08 Jacob vaknar.

05.10 Jag går in och lägger honom igen.

05.12 Jag lämnar rummet och Jacob blir vansinnig.

05.17 Jag går in.

05.20 Jag går ut. 

Så där höll vi på länge. Den här metoden är fin i teorin. Jag går in, stoppar om honom och lämnar rummet när han lagt sig tillrätta, sen ger jag honom några minuter innan jag går in igen. En chans för honom att somna om själv. I praktiken är det en kamp mellan hjärna och hjärta. Jag stannar allt längre och försöker få honom att somna. Han blir hysteriskt arg så fort jag lämnar rummet och jag finner det jättesvårt att hålla fast vid reglerna så istället ger jag en massa blandade budskap.

06.45 Jag är helt slut. Dunderförkylningen dunkar, näsan är helt täppt, jag hostar lite ynkligt. Stackars Jacob som också är förkyld och hes sen tidigare har nästan tappat rösten. Jag tänker att han måste vara både törstig och hungring så jag går ner och gör en flaska.

06.50 Matar honom en flaska i sängen i hopp om att han somnar.

06.55 Han spyr upp mjölken... Antagligen för att han inte kunde rapa när han låg ner. 

07.05 Jag har bytt lakan och tröja på Jacob. Nu är han hur pigg och glad som helst. Dags att gå upp mamma! Vi går ner och äter frukost.

08.45 Efter att ha busat en stund verkar Jacob trött och sitter i mitt knä medans jag läser bloggar. 

09.00 Jacob lägger sig tillrätta i min famn och somnar. Bara sådär. 

Nu ligger han i sin säng och sover. Näsan har släppt och solen skiner ute. Kan nog bli en fin dag ändå.


Bilder från min födelsedag! Här på restaurangen :)


På Bobo's och några drinkar senare...
Jag har en så underbar klänning på mig! En kort 50-tals modell, rött fjärilsskärp i midjan och mina vackraste drömskor, de röda lack pumpsen :)
Att lämna Jacob med Chloe gick hur bra som helst så jag hoppas att det inte dröjer ett år till innan vi gör det igen!

Stora förändringar

Jag och Jacob går igenom stora förändringar, han växer så snabbt och de rutiner och vanor som vi hade för ett par månader sedan fungerar inte längre. Men först...

En första för allt del 6
Visste ni att Jacob...

...kan krypa!
Ja det vet nog de flesta för det lärde han sig sista dagarna i Sverige men nu är han riktigt snabb.

...kan ställa sig upp! Det lärde han sig i veckan genom att dra sig upp på möbler, byxben och dylikt.

...kan dricka ur egen mugg! Detta lärde han sig för ett tag sedan men det får stå med här ändå.

Så, tidigare i veckan fick jag mastit IGEN för FJÄRDE gången! Det är ju inte klokt. Jag är så inne i ännu en kur antibiotika. Anledningen den här gången är att Jacob börjat bita mig. Han ammar några minuter och sen hugger han till med sylvassa små tänder och det gör vansinnigt ont. För varje mastit jag gått igenom har min mjölkproduktion minskat. Jag har nu knappt någon mjölk kvar alls och jag har börjat ge honom ersättning på flaska. Det känns helt OK, jag har gjort ett bra jobb tycker jag om helammade i nio månader.

Jacob ligger just nu och sover för andra natten i sitt eget rum! Äntligen tog jag tag i saken och tog isär hans säng, sen skruvade ihop den igen två meter bort. Jag har även satt upp en rullgardin. Det känns så bra att ha vårat sovrum tillbaka, att kunna gå in på kvällen och tända lampan. Borde gjort det för länge sen. Anledningen till detta är att han fortfarande sover så väldigt dåligt på natten. Jag slutade amma honom men det gjorde ingen skillnad, jag har slutat ta upp honom men han fortsatte att vakna. Nu har jag slutat med nappen och flyttat ut honom så att han kan lära sig att somna om själv. För så länge han kan se mig går det inte. Det är andra natten med vår nya regim och det går bra! Istället för att hänga över honom tills hans somnar och sjunga, vyssa och gunga lämnar jag rummet så fort han lagt sig till ro. Han börjar gråta genast men jag ger honom två och en halv minut att lugna ner sig själv, annars går jag in. Ibland går jag bara tillbaka en gång, ibland fem men jag tycker det går framåt.

Det har varit en helt fantastiskt fin dag idag. Över 20 grader varmt, inte ett måln på himlen och i morgon ska blir lika fint. Vi njuter av en tidig sommarvärme och det är svårt att inte vara lycklig just nu!


Jacob var något påklädd idag men njöt av att sitta i gräser för första gången.


Ser ni blåmärket på kinden? Han klättrade på nattusbordet, föll och skrapade hörnet igår. Han trillar och snubblar hela tiden men det är omöjligt att förhindra han vill in och upp överallt!

RSS 2.0